Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Lüks göçebelik

Bob (60) ve Dareda (56) Muller çiftinin üç çocukları var, kazançları sınırlı. Mullerlar, tipik bir orta direk Amerikan ailesi ama ayda sadece bin 200 dolar kira ödeyerek milyon dolarlık lüks evlerde yaşıyorlar.
Bir emlak şirketiyle anlaşan Muller Ailesi, satılmayı bekleyen lüks evlerde yaşıyor. Yapmaları gereken tek şey; evi çok temiz, düzenli tutmak ve bir alıcı geldiğinde de anında evi terk etmek. Genelde alıcı geldiğinde Mullerlar, soluğu en yakın kafede alıp beklemeye başlıyor. Stresli bir bekleyiş bu çünkü satıldığında evi hemen terk etmek zorundalar. Ama emlak şirketi, hemen bir başka lüks evin anahtarını Muller Ailesi'ne veriyor.

PARLAK BİR FİKİR
Evin satılmaması Muller Ailesi'nin işine geliyor elbette çünkü bazen bir evde sekiz-10 ay kalıyorlar, bazen de ev bir hafta içinde satılıyor. Bu işten asıl karlı çıkan ise emlak şirketi. Çünkü müşteriler her daim temiz ve düzenli tutulan, mobilyalı lüks evleri daha çekici buluyor. Alıcıların kafasında hemen sıcak yuva imajı oluşuyormuş.
Elbette bu aile gibi göçebe hayatı sürdürmek zor ama hayatlarında bir daha göremeyecekleri açık-kapalı havuzlu, sinema odalı, manzaralı devasa lüks evlerde yaşamaya değebilir.
Bu aralar ev satışlarında düşüş var, bizim emlak sektörü de böyle parlak fikirleri hayata geçirmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA