Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kurtlar'ın transfer ücreti

ATV, 'Kurtlar Vadisi' ile devam etmekte istekliydi, hatta ekonomik anlamda limitlerini zorlayan zam da yaptı ama buna rağmen dizi, Kanal D'ye transfer oldu. Kanal D'nin 'Kurtlar Vadisi'ne bölüm başına 2 milyon 100 bin lira verdiği konuşuluyor. Bu uçuk bir rakam, neredeyse ATV'de alınan ücretin iki katı.
Fox TV bile 'Karagül'le devam etmek için bölüm başına 1 milyon 800 bin liraya anlaştığına göre 'Kurtlar Vadisi' yılın transfer rekorunu kırdı. Elbette FOX TV'nin bu parayı ödemesinde tek gün birinciliğini 'Karagül'le elde ediyor olmasının da etkisi vardı.

PSİKOLOJİK TRANSFER
'Kurtlar Vadisi'nin bölüm başına elde ettiği ve edeceği reklam geliri 2 milyon TL'yi geçmez.
Yeni sezonda reklam piyasası ne olur, ücretlerde artış olur mu bilmem ama Kanal D, 'Kurtlar Vadisi'ni ya sıfır kârla ya da zararına transfer etti. Bir TV kanalı, reklam gelirinin yüzde 80'ini prime time'da ekrana gelen diziden kazanır. Yani prime time'da yayınlanan dizi; gündüz ve öğlen kuşağındaki programları da finanse eder. Meseleye bu açıdan bakılınca; Kanal D'nin zarar etmesi bile söz konusu!
Kanal D, bu transferi STAR TV'ye kaptırdığı birinciliği elde etmek için yapmışa benziyor. Bu, liderliği ele geçirmek için yapılan psikolojik bir transfer. Aynı zamanda Doğan TV CEO'su İrfan Şahin'in sallantıda olan koltuğunu garantiye almak için yapılmış bir hamle. Hep yazıyoruz; Türkiye'deki TV sektöründe adil bir yarış yok, reel bir ticaret ortamı da yok. Yöneticileri, bu astronomik ücretleri ödeyerek sadece kendi kanallarına değil, TV sektörüne de zarar veriyorlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA