Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Niye Başbakan'a gol attırdılar?

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nun açılışında düzenlenen gösteri maçıyla ilgili sosyal medyada eleştiriler de çıktı. Yok, 'Recep Tayyip Erdoğan'ı tutmadılar, bütün ünlüler Erdoğan'a gol attırmaya çalıştı. Erdoğan'ın iki golü de ofsayttı' falan diye yorumlar yapıldı. Sanki Dünya Kupası eleme maçı oynandı... Ne yani; Şifo Mehmet ile Yılmaz Erdoğan, 'Züğürt Ağa' filminde ağanın pestilini çıkaran pehlivan gibi maça mı asılacaktı?
Adı üstünde gösteri maçı bu; dünyanın hiçbir yerinde bu tür maçlar kıran kırana değil, eğlencesine oynanır. Kaldı ki, Erdoğan 60 yaşında olmasına rağmen Hagivari goller attı.
Bir de bu gösteri maçında siyasi gündeme atıfta bulunan tartışmalar çıktı. Eğlencelik maç işte; izle eğlen, nefret kusmanın alemi ne? ABD Başkanı Barack Obama, halkın arasına karıştığında, hamburgerciye uğradığında, gençlerle basketbol oynadığında 'Vay be ne güzel Başkan, helal olsun' de, bizim Başbakan maç yapınca kız, öfkelen.

TARİHE GEÇECEK PR ÇALIŞMASI
Sevelim ya da sevmeyelim, aynı siyasi fikirde olalım ya da olmayalım ama şunu kabul edelim: Erdoğan ve ekibi PR işini ve halka yakın durmayı iyi biliyor. Erdoğan'ı seven de, sevmeyen de şimdi birkaç gün 'Adam ayağının dışıyla uzak direğe topu nasıl yuvarladı yahu! Hele o ikinci goldeki aşırtma neydi öyle!' diye konuşacak. Ne de olsa halkımız futbolu seviyor.
Bu gösteri maçı, siyaset tarihine geçecek bir PR çalışmasıydı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA