Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'The Cut'ın yolu Oscar

Fatih Akın, Agos'a 'The Cut'ı Cannes Film Festivali'nden çekmesiyle ilgili konuşmuş: "Cannes'ın takıldığı meselelerden biri, filmi neden İngilizce çektiğim oldu. Elia Kazan 'Amerika Amerika'yı hangi dilde çekti?.. İki yüzlü bir tutum bu. Öncelikle, her şeyin gerçekten yerine oturup oturmadığını kendim anlayabilmek için, kendi konuşabildiğim bir dilde çekmem gerektiğinden, İngilizce çektim filmi…"
Akın'ın filmini İngilizce çekmesinde bir neden daha olabilir. Akın, aynı röportajda Martin Scorsese sineması üzerine kafa yorduğunu, 'The Cut'ın en büyük ilham kaynağının Elia Kazan'ın 'Amerika Amerika'sı olduğunu, western türünde Amerikanvari bir film çektiğini söylüyor. Ve bunun için de efsane Ermeni senaryo yazarı Mardik Martin'i 30 yıl aradan sonra senaryo yazmaya ikna ettiğini belirtiyor.
Avrupalı bir yönetmen olan Akın'ın, 'The Cut'ı Amerikanvari çekerken asıl hedefi Oscar da olabilir.
Eğer Almanya 'The Cut'ı En İyi Yabancı Film dalında Oscar'a aday gösterirse, Mardik Martin'in Ermeni olması ve 'The Cut' ile sinemaya dönmesi, 2015 yılının, 1915 olaylarının 100'üncü yılı olması nedeniyle; Akademi üyeleri bu filmi sevebilir.
Fatih Akın gibi büyük bir usta tarafından İngilizce çekilmesi nedeniyle de 'The Cut'ın Oscar'ı kazanma ihtimali var.
Oscar törenine daha çok var ama ben şimdiden yazayım: 2015, sinemamız adına çok tartışmalı geçecek.
'The Cut'ın seveni de, nefret edeni de çok olacak. Belki de filmin Türkiye'de gösterileceği salonlarda olaylar çıkacak.
Akın Oscar'ı alırsa "Bunlar hep Ermeni lobisinin işi" diyenler de çıkacak.
'The Cut'ı çok ama çok konuşacağız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA