Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gülse Birsel'in adaleti

Mazlume K., kendisini 12 yıl sigortasız çalıştırıldığı iddiasıyla iki yıl önce Gülse Birsel'e açtığı davayı kazandı. Birsel, Mazlume K.'yı yanında çalıştırdığı süre boyunca ödemediği tüm primleri SGK'ya yatıracak.
Toplumun örnek aldığı, sevilen bir sanatçının suçlu bulunması ne kadar acı. Üstelik dava iki yıl sürdü. Birsel, bu süre zarfında çalışanının hakkını ödeyebilirdi ama ödemedi. İnatla davayı kazanmayı bekledi. Yazık!

ELEŞTİRİLİNCE KOVDU
Oysa Gülse Birsel, köşe yazılarında insan hak ve özgürlüklerinin yılmaz bekçisiydi. Yapılan hak ihlallerini zekice yazılarla eleştiriyordu. Senaryosunu yazdığı dizilerde toplumsal olaylara yaptığı göndermelerle büyük alkış alıyordu.
Elbette Birsel, çalışanının hakkını gasp eden ilk insan değil ama haktan, adaletten bahsedip sonra da en yakın çalışanına kazık atması düşündürücü.
Birsel, senaryoyu geciktiriyor diye kendisini eleştiren Hümeyra'yı da 'Yalan Dünya'nın kadrosundan çıkarmış. Demek ki Birsel'in eleştiriye de tahammülü yok!

DÜRÜST İNSAN OLMAK
Eleştiride sanatçılar genelde ön saflarda yer alır ama açın bakın üçüncü sayfa haberlerini, bütün usulsüzlükler hep onlardadır. Türk insanının temel sorunlarından biri de kendine karşı dürüst olmaması. Sosyal medyada, eş dost arasında vs. çoğumuz haktan, adaletten bahsederiz. Yapılan hak ihlallerini kıyasıya eleştiririz ama kendi kapımızın önünü süpürmeyi hep unuturuz!
Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün araştırmasına göre; Türkiye'de her beş kişiden biri rüşvet veriyor. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu'nun (ITUC) araştırmasına göre de; Türkiye işçi haklarını en fazla ihlal eden ülkeler arasında Kolombiya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerle birlikte aynı kategoride ve üst sıralarda yer aldı.
Birbirimizi kandırmayalım; dürüst, iyi, adil insan yetiştiremiyoruz ama eleştiriye gelince üstümüze yok!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA