Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ahmet Hakan'ın kaçamağı

GÜNAYDIN' da yayınlanan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın Bodrum kaçamağı haberi büyük ilgi gördü ve 'Gazeteci, gazeteciyi haber yapar mı?' tartışmasının fitilini ateşledi.
Kelebek ekinden Cengiz Semercioğlu, "Eskiden gazeteci gazetecinin haberini yapmazdı; bu, Bab-ı Ali'nin yazılı olmayan centilmenlik kuralıydı...
Doğru mudur, yanlış mıdır ayrı bir tartışma konusu. Bu kural yıkılalı çok oldu" diye yazarak ucu açık bir tartışma attı ortaya.
Evet, eskiden böyle bir kural vardı ama buna centilmenlikten çok gazetecinin gazeteciye kıyağı demek daha doğru. Gazetecilerin ne ayrıcalığı var?
Eğer habere konu olan gazeteci medyatikse, biz herkesin haberini yaparken, kendimize niye kıyak geçelim? Bu kuralın yıkılması iyi olmuş.
Peki, bu kuralı ilk kim yıktı? Yanıtı zor bir soru ama ben 2004 yılında bu kuralı yıkan bir haberin Kelebek'te çıktığını hatırlıyorum. Olay olmuş ve o haber aynı ölçülerde, aynı yazı diliyle karşılık görmüştü!

NEDEN KIZDILAR?
Hürriyet'çilerin Ahmet Hakan'ın haberinin yapılmasına neden tepki gösterdiklerini ise anlamak mümkün değil. Bir de Cengiz, Hakan'ın kaçamak haberini 'bel altından vurmak' olarak değerlendirmiş.
Yahu Hakan aynı zamanda bir TV starı, çapkınlıkları ise dillere destan. Daha önce Zuhal Olcay, Pelin Batu ve Başak Sayan gibi birçok ünlü ile flört yaşadığına dair fotoğraflı haberleri çıkmıştı. Ayrıca Hakan, medya dedikodularını ve aşk haberlerine dair yorum yapmayı ve magazini seven bir yazar. Hatta bir yazısı yüzünden Nişantaşı'nda bir mekanda bir meslektaşı tarafından basılmışlığı da var! Ayrıca Hakan, Bodrum'da görüntülendiği gazeteci arkadaşıyla birlikte çekildiği fotoğrafını bir hafta önce Instagram'dan paylaşmıştı. Birlikte tatile çıktıklarını davul zurnayla duyurmadığı kalmıştı.
Özetle Hakan'ın kaçamak haberi; 'bel altından vurmak' değil, rutin bir magazin haberi bile sayılır. Hatta bu haber, Ertuğrul Özkök'ün ortaya attığı sit-com gazeteciliğine de 'cuk' oturuyor. Hakan köşesini yazıyor, mekanlara akıyor, Twitter'dan özel anlarını paylaşıyor ve cipinde kaçamağını yapıyor; daha ne olsun, tam dizi kahramanı. Bu haberin neyine kızıyorsunuz yahu?
Hakan, bir sit-com gazeteci olarak gündeme geldi, fena mı oldu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA