Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tarkan'ın Paydaş'ın albümünde işi ne?

Önce haberi okuyalım: "Tarkan, uzun bir aradan sonra söz ve müziği kendisine ait 'Hop De' adlı yeni şarkısıyla hayranlarının karşısına çıkıyor. Şarkıyı İskender Paydaş'ın 'Zamansız Şarkılar II' adlı albümünde seslendiren megastar, klip için Adile Sultan Sarayı'nda kamera karşısına geçti."
Şarkıyı yazan Tarkan, besteleyen Tarkan, klipte oynayan Tarkan... Ee 'Hop De' şarkısının İskender Paydaş'ın albümünde işi ne? Paydaş, sadece şarkının düzenlemesini yapmış!
Tamam, Tarkan'ın yeni albümünün aranjörlüğünü Paydaş üstlenecek, megastar da ona yeni albümünde destek çıkmış.
Benim anlamadığım; aranjörlerin neden bu kadar çok albüm yaptıkları. Sadece Paydaş değil; Ozan Doğulu, Ozan Çolakoğlu gibi birçok aranjör artık kendi albümlerini çıkarıyorlar. İstedikleri sanatçıya da albümlerinde şarkı söylettiriyorlar çünkü müzik piyasasında tekel olmuşlar. Şarkıcılar; bu albümlerde yer almasalar, kendi albümleri için şarkı ve aranjör bulamayacaklar.
Dünyada da aranjörlerin kendi albümlerini çıkarması trend ama bu tehlikeli bir trend. Herkes kendi işini yapmalı. Albümler şarkıcılar için çıkmalı, aranjörler de sadece o albümleri aranje edenler olarak kalmalılar. Böyle giderse gelecekte aranjörler star, şarkıcılar da aranjörlerin kadrolu çalışanları olacaklar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA