Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hayatınızı olağandışı yapın

'Günaydın Vietnam', 'Can Dostum', 'Aşkın Gücü', 'Ölü Ozanlar Derneği'... Bu filmlerde bize hep yaşama sevinci aşıladı, en kötü anda bile pes etmemeyi öğretti Robin Williams... Herkesi güldüren, umut aşılayan güzel insan kendisi pes etti, intihar etti.
Böylesine yaşam dolu filmlere imza atan bir yıldızın intihar etmesine kimse inanamıyor. Starların psikolojisini anlamak zor. Williams'ın kariyeri son dönemde düşüşe geçmişti. Ne garip; intiharından sonra onu hep bizleri gülümseten filmleriyle hatırlıyoruz ama son döneminde Williams için 'Yine iyilik meleği bir insanı canlandırıyor, baydı artık' diyenler çoğunluktaydı. Eleştirmenler Williams'ı yerin dibine sokuyordu, yapımcılar artık ona iyi, büyük roller teklif etmiyordu.

BİR TÜRLÜ KURTULAMADI
Bu eleştiriler üzerine Williams, son dönemde farklı roller denedi, kötü adamı bile oynadı ama tutmadı. Depresyona girdi, tedavi gördü. Ve o büyük depresyondan bir türlü kurtulamadı. Keşke insanları yaşarken onurlandırsak... Williams, intiharından sonra sosyal medyada hakkında çıkan övgü dolu sözleri, yaşarken duysaydı intihar eder miydi?
Ben bu büyük oyuncuyu hep 'Ölü Ozanlar Derneği'nde öğrencilerine 'Carpe diem' felsefesini öğreten şu replikleriyle hatırlayacağım:
'John Keating' (Robin Williams): Henüz vakit varken tomurcukları topla. Yazar bunu neden yazmış?
Öğrenci: Acelesi var.
'John Keating': Bilemediniz ama önemli olan yarışmaktı. Çünkü hepimiz solucan yemi olacağız arkadaşlar!
Buna ister inanın, ister inanmayın; her birimiz bir gün nefes almayı kesecek ve öleceğiz. Şimdi öne doğru bir adım atın ve geçmişten gelen bu yüzleri biraz inceleyin... Aynı saç modeli. Tıpkı sizler gibi hormonlara sahipler. Sizler gibi yenilmez hissediyorlar. Çok büyük şeyler başaracaklarına inanıyorlar. Sizler gibi gözleri umutla dolu. Peki, yapabileceklerini yapmak için yaşamaya acaba çok geç mi başladılar? Çünkü bu oğlanlar artık çiçeklere gübre oldu. Ama eğer dikkatle dinlerseniz size fısıldadıklarını duyarsınız. Yaklaşın. Dinleyin! Duyuyor musunuz? Carpe... carpe... carpe diem... Yaşadığınız günü kavrayın çocuklar. Hayatınızı olağandışı yapın!"
Güle güle büyük usta, güzel insan.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA