Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Ah o liseli kız'!

Bu da başka taciz vakası... İstanbul Beyoğlu'nda liseye giden 16 yaşındaki S.Ç.'yi birkaç kez yolda gören 26 yaşındaki M.Ç., kıza aşık oldu. M.Ç., kıza okulunun önünde "Günaydın" dedi. M.Ç.'ye ters bir şekilde "Günaydın" diyen kız, hızla okuluna yürüdü.
Okulun kapısını yumruklayan M.Ç., "S.Ç., seni seviyorum" diyerek bağırdı. Okul yöneticileri polis çağırdı. M.Ç. hakkında 'cinsel taciz' suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Elbette 16 yaşında bir kıza böyle bir harekette bulunmak dava sebebidir.
M.Ç.'nin "S.Ç., seni seviyorum" diye okul kapısını yumruklaması; 80'li yıllarda çekilen arabesk aşk filmlerindeki bir sahne gibi, değil mi?
Rahmetli Yıldırım Gürses'in 'Liseli Kız' diye bir şarkısı vardı: "Bir liseli kız vardı/Bir liseli esmer kız/Gözleri yıldız yıldız/Saçları gece gibi/ Simsiyah dökülürdü/Çocuksu dudakları...
Şarkı o kadar popüler olmuştu ki, tribünlerde bile söylenirdi.

BANA ABİ DEME
'Liseli kız' teması 80'li- 90'lı yıllarda arabesk ve taverna müziğinde de popülerdi. Burhan Çaçan'ın da "Liseli vardı ya, ah o liseli/kısacık etekli, dar elbiseli" sözlere sahip bir 'liseli' şarkısı vardı.
O yıllarda, Cengiz Kurtoğlu'nun 'Liselim', Ümit Besen'in 'Okul Yolunda' şarkılarının gazıyla büyük abiler liselileri okul yolunda beklerdi.
Şarkılar
genelde çoluk çocuğa karışmış amcaların eski aşkını, lise yıllarını hatırlamasını konu alırdı. Ama hep bir 'Bana abi deme' ruh hali vardı, liseli kızların gürbüzlüğü tazeliği öne çıkarılırdı...
Kelli felli adamlar bu şarkılar için klip çekerdi, milyonlar da onlara eşlik ederdi. Nereden nereye... Şimdi bir şarkıcı çıksa "Liseli vardı ya, ah o liseli/ kısacık etekli, dar elbiseli" diye bir şarkı söylese ne olur acaba? Bu şarkıların toplum tarafından kabul görmesi üzerine sosyolojik araştırmalar yapılmalı aslında. Bu 'liseli' temalı şarkıların çoğu şimdi sakıncalı kabul edilir.
M.Ç., S.Ç. için, "Seni seviyorum" diyerek okul kapısını 80'li yıllarda yumruklasaydı; muhtemelen bir 'Liselim' şarkısına ilham kaynağı olurdu ama şimdi cinsel taciz suçundan yargılanıyor.
Yeni yasalara göre çocuklara ve gençlere yönelik söz ve hareketlerin tacize girme boyutu genişledi. Aslında M.Ç. gibi çılgın aşıklar için kamu spotu çekilmeli. Burhan Çaçan ve Cengiz Kurtoğlu da rol alırsa hem nostaljik olur, hem de etkili...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA