Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cem Yılmaz'la keyfini çıkar

Yeni filminde Cem Yılmaz'dan 'G.O.R.A.' ve 'A.R.O.G.' tarzı bir komedi bekleyenler, 'Pek Yakında'nın fragmanını beğenmedi. Yılmaz, ömrünün sonuna kadar 'G.O.R.A.' tarzı komediler çekmek zorunda mı yahu?
Bir de Yılmaz'dan Şahan Gökbakar performansı bekleyen gençler var. Yılmaz'dan öyle b.klu, osurmalı filmler bekliyorsanız, yanlış adrestesiniz.
Elbette Yılmaz b.ka bulaşmadan, osurmadan da çok güldürdü ama benim anladığım; Yılmaz artık geleceğe miras kalacak işlerin peşinde.
Elbette arada yine 'G.O.R.A.' ve 'A.R.O.G.' tarzı komediler de çekebilir ama 'Pek Yakında'; 'Hokkabaz' gibi izleyiciyi güldürürken duygulandıran bir komedi gibi duruyor. Burada komediden ne beklediğiniz de önemli. Örneğin 'Hokkabaz', daha duygusaldı ama bana göre Cem Yılmaz sinemasının en komik sahnesi bu filmdeydi. (Bkz. yaşlı kadının öldüğü sahne.)

İZLEYİCİ HESAP KİTAP PEŞİNDE
Bir de fragmandan yola çıkıp 'Bu film 'Recep İvedik 4'ü geçemez, çok izlenmez' diye yorum yapanlar var. Bu kişiler galiba kendilerini sinema salonu sahibi, yapımcı ya da dağıtımcı gibi görüyor. Dağıtımcı, yapımcı, gazeteci elbette bu hesapları yapar ama normal izleyicinin böyle hesap kitap işine girmesi pek sağlıklı değil. Sen izleyicisin; filmden bir ilham alacak mısın, hayata daha güzel bakacak mısın, izleyip kafanı boşaltacak mısın onu düşün… Gişe hasılatından sanane!
Farkında mısınız, toplum olarak bu tarz hesap kitap işlerine fazla takar olduk. Örneğin bir dizi başlıyor, kaliteli bir iş ama reyting almıyor; hemen 'İyi ama bu dizi reyting yapmaz' yorumları yapılıyor ve izleyecek olanlar bile diziden soğutuluyor.

BELKİ KLASİK OLUR
Futbolda da bu böyle; oynanan futbolun güzelliğinden çok neticeye bakılıyor. 'Sahadaki futbol kötü olsun ama üç puan bizim olsun' hesabı yapılıyor. Bunun hesabını antrenör ve yöneticiler yapar. Seyirci olarak senin talebin, güzel futbol olmalı.
Özetle Cem Yılmaz; komedi çekmek zorunda değil, belki de dram yapmak istiyor. Ya da 'Hem güldüreyim, hem hüzünlendireyim. Araya fantastik, yaratıcılık kokan sahneler katayım. Gişe benim için önemli değil; ben geleceğe farklı, sıra dışı bir film bırakmak istiyorum. Gişe rekoru kırmaz ama belki ileride bir klasik olur' diyor.
Sen ne takılıyorsun gişeye; izlediğin filmin keyfini çıkarmaya çalışsana!
Bu hayata, yaşamın keyfini çıkarmak için gelmedin mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA