Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Arda'ya ceza var, iPhone6'ya yok!

Bütün gazeteler, internet siteleri, haber bültenleri; iPhone6' nın ABD'deki tanıtımını haber yaptı. Her yerde iPhone6'nın özellikleri anlatıldı, diğer telefonlarla karşılaştırıldı... İşte marka gücü bu; reklama bile gerek yok.
Elbette telefon denince akla iPhone geliyor, meraklısı çok; İphone6'nın haberleri yapılacak ama bu haberler aynı zamanda reklama girmiyor mu? TV'de yeni çıkan bir telefonu, tableti, otomobilin tanıtımında reklam yapılıp yapılmadığını nasıl anlayacağız? Hangi noktalarda bir tanıtım gizli reklama girer?
Örneğin; RTÜK uzmanları, 3 Mayıs 2013 tarihinde 360 TV'de yayınlanan Arda Turan röportajıyla ilgili hazırladıkları raporda, 'Arda Turan'ın teşekkür konuşmasının ardından, 'Arda Turan röportajı ve daha fazlası Four Four Two'nun Mayıs sayısında' ifadeleriyle birlikte dergi kapağı beş saniye süreyle ekranda kalarak tanıtımı yapılmıştır' denildi. Bu rapor doğrultusunda RTÜK, 360 TV'nin bir önceki ayın reklam gelirinin yüzde 1'i oranında ceza kesti.
Tirajı 5-10 bini geçmeyen Four Four Two dergisi için bu büyük ceza kesildi! Şu gizli reklam nedir ne değildir bir türlü anlamadım! TV kanallarında sabahtan akşama kadar iPhone6 tanıtımı yapılmasına ceza yok, Arda'nın, röportajını yapan dergiye teşekkür etmesine ceza var. Enteresan değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA