Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tarkan dar gelirliyi de düşünmeli

Tarkan, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda 3-14 Eylül tarihleri arasında dokuz konser verdi. 5 bin 500 kişilik konser alanına, her konserde 7 bin 500 kişi geldiği haberi çıktı. Kapasitenin aşılması, bir güvenlik sorunu aslında. Bu mevzu da başka bir yazı konusu olsun. Eğer Tarkan, dokuz gün boyunca 7 bin 500 kişiye konser verdiyse, toplamda 67 bin 500 izleyiciye ulaşmış demektir.
Tarkan konserlerinin bilet fiyatı, 56-543 lira arasında değişiyor. Posta gazetesinin haberine göre; Tarkan konserlerinden toplam 10 milyon lira kazandı...
Tarkan; Türkiye'nin bir numaralı popstarı; paralı konser verse bir stadyumu doldurabilecek nadir yerli şarkıcılardan biri.

56 LİRADAN BAŞLIYOR AMA...
Bu durumda akıllara şu soru da gelebilir: Tarkan, 67 bin 500 izleyiciye iki stadyum konserinde ulaşabilecekken, neden Harbiye Açıkhava'da dokuz konser vermeyi tercih ediyor?
Müzikseverler için Açıkhava'nın yeri başka. Merkezi olması, kolay ulaşılması ve en önemlisi müzikseverlerde konser mekanı olarak alışkanlık yaratması, Açıkhava'yı öne çıkaran özellikler.
Tarkan'ın bilet fiyatlarının yüksek olması da tartışma konusu olmuştu. Harbiye Açıkhava'da bileti 56 liradan satılan bölüm, çok geniş bir alana sahip değil. Yani öğrenciler ve dar gelirli vatandaşlar, Tarkan'ı izleyemiyor. 56 lirayı denkleştirenler de yer kısıtlı olduğu için bilet alamıyor.

STAD KONSERİ VERMELİ
Tarkan, çok nadir stadyum konseri veriyor. En son İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) bahar şenlikleri kapsamında sahneye çıkmıştı. Böylece öğrenciler, makul bilet fiyatlarına ünlü sanatçıyı izleme fırsatı bulmuştu. Tarkan, daha çok stadyum konseri vermeli.
Böylece hem kendisi daha az konser verip toplamda hedeflediği geliri yakalar, hem de dar gelirli hayranlarını da mutlu etmiş olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA