Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞİRİN SEVER

'İçimde kalmasın' dediklerim...

Dört kez olmaz!
Ünlü doktor Mehmet Öz'ün, yazdığı kitapta 'sağlık için haftada dört kez seks' önerisine, babası Prof. Mustafa Öz itiraz etmişti ya, "Oğlum bile haftada dört kez yapamaz' diye... Haftanın en büyük bombasıydı bence! Mehmet Öz bir doktor olarak önerilerine karşı çıkılmasına mı yansın, performansıyla uluorta alay edilmesine mi yoksa bütün bunları yapanın öz be öz babası olmasına mı? Bir de baba Öz "Oğlum 'böyle şeyleri babana sormadan yazma' dedim. Bunun bir yaşı var. Mesela karım kardeşim oldu artık" demez mi! Tek kelimeyle süperdi.

***
Sıkı Dostlar
Türkmax'te yeni bir diziye takıldım geçen gün; 'Sıkı Dostlar' diye. Haluk Bilginer ve Özkan Uğur başrollerde. Tahmin edersiniz ki iki sıkı dostu oynuyorlar. Bilginer aşırı takıntılı, titiz, simetri hastası bir psikiyatrist rolünde. Dostu Özkan Uğur ise tam zıddı: Çorbayı masanın üstüne boca ediyor, sehpanın üzerine leş spor pabuçlarını koyuyor, kuruyemişleri yere döküyor, temizlikçi kadın odasını topladığında eşyalarını bulamıyor vs. Adama saç baş yolduracak cinsten! İki dakika bakayım neyin nesiymiş derken, zamanın nasıl aktığını anlamadım, dizi bitti! Şiddetle öneririm.

***
Gamze Özçelik
Hakikaten ne bitmek bilmez davaymış! Her duruşmada malum görüntüleri tekrar tekrar gündeme getirmek, 'tecavüz var mı yok mu' diye tartışmak ayrı travma değil mi? Bu kızın babasının önünde 'ilişkiye hazır görünüyordu' ya da 'baygın değildi' tartışmaları yapmaktan kimse utanmıyor mu? Kendi karılarını, kızlarını bir an için Gamze'nin yerine koysalar ya! Nasıl oluyormuş? Ayrıca... Bu adam, baygın olsa da olmasa da o görüntüleri kaydetmiş ve yaymış. Bunun hiç mi önemi yok?

***
Jameson and Ginger Ale
Geçen hafta Dublin Film Festivali için Dublin'deydim... Festival sponsoru Jameson olunca; festivale de, bizim geziye de içki ve viski damgasını vurdu haliyle. Viski sevmeyen ben, Jameson'ın özel karışımları sayesinde gazoz içer gibi viskilemeye başladım. Öğlen başlayıp, gece Irish pub'lara kayan içki seanslarında 'Jameson and Ginger Ale' (zencefil gazozu) karışımının payı büyüktür sevgili dostlar. Müthiş bir tat, on numara bir içki ama ne yazık ki Türkiye'de zencefilli gazoz bulunmuyor. Tek ricamız birilerinin bunun ithalatını yapmasıdır! Jameson tesislerini gezerken öğrendim, her ülkenin viski içme ritüeli başka başka: Moskova viskiyi elma suyuyla, Londra ve Dublin zencefil gazozuyla, Şangay buzlu çayla, Paris ise sek içermiş.

***
Changeling
Çocuğu kaybolmuş bir annenin mücadelesi... Özünde hikaye bu... Ama bu kadar değil! Alt metninde, bir polis devletinin neler yapabileceğini, ne kadar ileri gidebileceğini anlatıyor. Çocuğu kaybolan anneye polislerin yanlış çocuk getirmesiyle başlayan hikaye, iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor, tam bir savaşçıya dönüşen anne sayesinde polislerin despotluğu, işkenceleri, zulmü bir bir ortaya çıkıyor. İş, 1930'larda Los Angeles'ta korku imparatorluğu kuran polis teşkilatının çöküşüne kadar uzuyor. Angelina Jolie'ye Oscar adaylığı getiren (bu satırlar yazılırken kazanan belli değildi) film, gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilmiş, müthiş bir film. Mutlaka izleyin, derim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA