İLİŞKİLİ HABERLER
Bilgisayarla çalışmadı evde notları duvara yazdı
Kazandığını göremedi
Görmeden kazandı

Bilgisayarla çalışmadı evde notları duvara yazdı

ÖSS-sözel ve eşit ağırlık puan türlerinde Türkiye birincisi olan Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Öztürk, "Ben felsefe okumak istiyordum ancak ailem doktor olmamı istiyor. Ben de ikisinin ortasını bularak psikiyatrist olmak istiyorum" dedi. Aynı zamanda Sayısal-1 puan türünde de ikinci olan Öztürk, "Bu iş için zeka yetmiyor. Düzenli bir çalışma gerekiyor. Ailemin, okulumun ve dershanemin katkılarıyla başarıya ulaştım. Mutluyum" diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü: "İdealim vatana millete hayırlı olacak bir doktor olmak. Bu ülkenin insanına faydamız olsun istiyorum." Sonuçlar açıklanmadan 3 gün önce özel bir dershane tarafından İstanbul'a götürülen Mustafa Öztürk, ÖSS sonuçlarının açıklandığı basın toplantısına katıldı ve birinci olduğunu burada öğrendi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmeyi düşünen Mustafa Öztürk'ün Kayseri'deki evinde büyük mutluluk yaşandı. Oğlunu telefonla arayarak sevinçlerini paylaşan 3 çocuk annesi Firdevs Öztürk, gözyaşlarını tutamadı. Çok heyecanlı olan ev kadını anne, "Mustafa'dan bu başarıyı bekliyorduk" dedi. Birçok anne-babanın çocuklarına "ders çalış" baskısı uyguladığını hatırlatan anne Firdevs Öztürk, "Oğlum o kadar çok çalışıyordu ki bırakın uyarmayı, bazen oğlumuzun aşırı ders çalışmasından rahatsızlık duyup, az çalışmasını söylüyordum" dedi. Yerden tavana kadar uzanan ders notları ve test kitaplarını gösteren anne Öztürk, "Ders çalışırken notlarını da duvarlara yazdığını gördüm. Bir şey söylemedim. Nasıl rahat ediyorsa öyle davranması gerektiğine inandım. Temennimiz her ailenin, çocuklarının böyle başarılarıyla mutlu olması" diye konuştu. Mustafa'nın eve bilgisayar sokmadığı, odasının duvarlarını ders notlarıyla doldurduğu da öğrenildi.

Sınav amaç değil araç

YABANCI Dil'de (İngilizce) Türkiye 1'cisi, SÖZ-1 ve EA- 1 puan türlerinde Türkiye 2'cisi olan Berkay Dertsiz tıp fakültesinde okumak istediğini belirterek, "Sınavı bir amaç değil araç olarak görüyorum. En büyük mutluluk nedenim birinci olmak değil istediğim yere girecek olmam. Sınavda birinci olmanın ilk koşulu çok çalışmak. Ancak birincilik sınav anına da çok bağlı. Sonuçta mutluyum. Başarıma katkıda bulunan ailem, öğretmenlerim ve arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi. Çalışırken çok stres yapmadığını ve bazen 3- 4 gün hiç ders çalışmadığını belirten Dertsiz, başarılı olmanın mutluluk verici olduğunu ancak asıl mutluluğunun istediği bölümü okuyabilmesi olduğunu söyledi.

kalan karakter 460

muhammet24 muhammet24 // ERZİNCAN

Sınavada başarılı olmak zekilik değil düzenli ve programlıo çaışmayla gerçeklerşir. Tabiki normal düzey insanlar için

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 06.05.2010 20:03

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Diyarbakır sokaklarında ilginç afiş
Rus turistlere Ortodoksluğu bilen rehber
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol