İLİŞKİLİ HABERLER
Akman'ın görev süresi sona erdi
Suç duyurusu

Akman'ın görev süresi sona erdi

Bülent Arınç'ın Deniz Feneri iddiaları nedeniyle "Yıprandı" dediği Akman'ın RTÜK Başkanlığı'nda süresi doldu, üyeliği 2013'te bitecek

Deniz Feneri soruşturması nedeniyle zor günler geçiren ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "görevden ayrılması gerektiğini" söylediği RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın görev süresi dün sona erdi. Kurul, iki gün sonra toplanarak yeni başkanını seçecek. Başkanlık için Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı iken Başbakanlık danışmanı kadrosuna alınan RTÜK Üyesi Prof. Hasan Tahsin Fendoğlu en güçlü aday olarak gösteriliyor. Zahid Akman'ın RTÜK üyeliği ise 2013'te sona erecek. RTÜK'te üyeler Davut Dursun, Paşa Yaşar ve Şaban Sevinç'in de görev süreleri doldu. Bu isimlerin yerine TBMM Genel Kurulunda yapılan gizli oylamayla, AK Parti kontenjanından; Davut Dursun ve Hasan Tahsin Fendoğlu, MHP kontenjanından da Esat Çıplak seçilmişti. Görevlerine yarın başlayacak olan yeni üyeler, ilk iş olarak başkan seçecekler.

'YIPRANDI'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir televizyon programında, Akman'a, "Halk nazarında RTÜK Başkanı ile ilgili olarak Deniz Feneri bağlantısı artık kurumları yıpratır hale gelmiştir. Ben sizin görevinizden ayrılmanızı istiyorum. Ayrılsanız iyi olur" dediğini, Akman'ın da kendisine, "Ben de aynı kanaatteyim" karşılığını verdiğini söylemişti. Akman ise istifa etmek yerine görev süresinin dolmasıyla birlikte başkanlık için aday olmayacağını açıklamakla yetinmişti.

kalan karakter 460

muhammet24 muhammet24 // ERZİNCAN

BU kadar suçlama asılsız dahi olsa çok yıpratıcı

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 06.05.2010 21:06
1vatandaş 1vatandaş // İSTANBUL

Sn akmana yakışan mahkemeye gidip türk adaletine hesap vermektir. eğer aklanırsa ne güzel, aklanmazsa da cezasını çekmeli.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 15.07.2009 10:25
vild72 vild72 // İSTANBUL

gelsin beleş maaş - şimdi vatandaştan geçin

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 15.07.2009 09:59

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Mahkûm çocuğa fare kuyruğu
Aysun Kaptan: Fidye sorunu çözülsün
Öcalan'a benzeyen babaya soruşturma
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol