Erdoğan-Başbuğ görüşmesi sona erdi

  • yeni haber
  • CİHAN
  • Giriş Saati : 29.10.2009 15:20
    Güncelleme : 29.10.2009 20:44
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bugün saat 18:00'den sonra haftalık olağan görüşmesi için Başbakanlık Resmi konut'ta bir araya geldi.

Başbakanlık Basın Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un haftalık olağan görüşmesinde, gündemde yer alan ''irticayla mücadele eylem planı'' belgesine yönelik tartışmaların da değerlendirildiğini bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un bugün haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirdikleri anımsatıldı.
Görüşmede, ülke güvenliğine ilişkin konuların değerlendirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Gündemde yer alan 'irticayla mücadele eylem planı'na yönelik tartışmalar da değerlendirilmiştir. İddia edilen, 'eylem planına' ilişkin soruşturma süreci adli ve askeri yargı makamları tarafından kendi görev ve yetki alanları kapsamında yürütülmektedir.

Bu sürecin en kısa zamanda gerçeği ortaya çıkarması beklenmektedir. Bu süreçte herkese düşen görev, sürecin sonuçlanmasını beklemek, kişi ve kurumları hedef alan davranış ve yorumlardan kaçınmaktır.''

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Köşk'te verdiği resepsiyonda devletin zirvesi biraraya geldi. Muhalefet liderlerinin katılmadığı resepsiyonda Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile 20 dakika sohbet etti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarının ilkini protokole verdi. Devletin zirvesinin biraraya geldiği ilk resepsiyonda, Gül konuklarını tek başına karşıladı. Resepsiyona, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Kuvvet komutanları, kabine üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı.

Bu arada Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, karşılama sırasında ayak üstü yaklaşık 20 dakika sohbet ettiler. Erdoğan ve Başbuğ'un sohbetine daha sonra TBMM Başkanı Şahin'de iştirak etti.

Davetli olmalarına rağmen muhalefet liderlerinin katılmadığı resepsiyonda, CHP'den Ankara Milletvekili Bayram Meral, MHP'den ise Mersin Milletvekili Behiç Çelik yer aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin Cumhuriyet Bayramını kutladıktan sonra resepsiyona katılan Dünya Güreş Şampiyonasında dereceye giren milli sporcularla hatıra fotoğraf çektirdi.








kalan karakter 460

muhammet24 muhammet24 // ERZİNCAN

Tüm üle ayyıldıza donatılmış ve herkes aynı seyi söylüyor cok yasa türkiyem.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 04.05.2010 21:15

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Beşiktaş'ta fener alayı coşkusu
Hayalleri dinleyip hayal üretiyorlar
Mesajlara 'açılım' damgası
Bir İtalyan'ın gözüyle Atatürk
Mahyalarla 29 Ekim
Dostluk yemeği
Dışişleri Türkiye'nin imajını yenileyecek
'Ulusal birliğe kast edenlerin karşısındayız'
Viyana açılımı
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol