İLİŞKİLİ HABERLER
Ömer Lütfi Mete vefat etti
TBMM Başkanı Şahin, başsağlığı mesajı yayımladı

Ömer Lütfi Mete vefat etti

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 18.11.2009 17:39
    Güncelleme : 18.11.2009 18:17
Araştırmacı, gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete yaşamını yitirdi. Geçirdiği kalp krizinin ardından sağlığı bozulan ve bir süredir tedavi gören gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete İstanbul'daki evinde vefat etti.


Sakarya'da geçen yıl geçirdiği kalp krizinin ardından İstanbul'daki evinde tedavisi sürerken bugün yaşamını yitiren araştırmacı, gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete iyileşince kitap yazmak istiyordu.

Ömer Lütfi Mete'nin eşi Leyla Mete, bir süre önce yaptığı açıklamada, eşinin sağlık kontrollerinin düzenli olarak devam ettiğini, kalp krizi dolayısıyla beyninin oksijensiz kaldığını ve uzun süre uyutulması nedeniyle de zaman zaman unutkanlık yaşadığını dile getirmişti.

Leyla Mete, ''Eşimin sağlık durumu eskiye göre çok iyi. Doktorlar çok iyi bir gidiş olduğunu söylüyor. Ara sıra sorunlar çıksa da kontroller çok iyi gidiyor. Eşimde hastalık nedeniyle halsizlikler de oluyor. Bazen morali bozuluyor ama bizler psikolojik olarak ona destek oluyoruz'' demişti.

Dostlarının da eşini hiç yalnız bırakmadığını dile getiren Leyla Mete, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin eşini çok mutlu ettiğini kaydetmişti. Leyla Mete, eşinin, dostlarının ziyaretleriyle moral bulduğunu da ifade ederek, ''Günlük yaşamda eşim kitap okumaya devam ediyor. Zaten iyileştiğinde yapmak istediği ilk şey kitap yazmak. Çünkü en büyük ideali kitap... Hastalığı öncesinde bir kitap üzerinde çalışıyordu. Şu an köşe yazısı da yazamıyor'' diye konuşmuştu.

Ömer Lütfi Mete'nin, ailesine çok düşkün olduğunu, çocuklarının da babalarına destek verdiğini vurgulayan Leyla Mete, eşinin çok yoğun iş temposu nedeniyle bedeninin yorgun düştüğünü, hastalığı bu nedenle yaşamış olabileceğini söylemişti. Mete, hastalığı yüzünden eşinin iş yaşamından uzak kaldığını ve çalışmayı özlediğini belirterek, doktorların tam olarak sağlığına ne zaman kavuşacağı yönünde bilgi vermediğini ancak büyük bir iyileşme ivmesi sağladıklarını anlatmıştı.

Eşinin ayrıca Kurtlar Vadisi konsept danışmanlığı yaptığını ve diziyi de büyük bir ilgiyle izlediğini kaydeden Mete, dizi oyuncularının da sürekli eşini ziyaret ettiklerini belirtmişti.

ÖMER LÜTFİ METE'NİN ÖZ GEÇMİŞİ

1950'de Rize'de dünyaya gelen Ömer Lütfi Mete, 1970 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine girdi. Mete, 1971 yılında önce matbaa çıraklığı yaptı, daha sonra gazeteciliğe geçti.

1972'de İktisat Fakültesinden ayrılıp Atatürk Eğitim Enstitüsünü bitiren, kısa bir süre mezun olduğu lisede ve Rize Meslek Yüksek Okulunda edebiyat öğretmenliği dışında gazeteci ve senaryo yazarı olarak çalışan Mete, Babıali'de Sabah, Bizim Anadolu, Tercüman, Türkiye, Yeni Haber, Orta Doğu, Yeni Şafak, Ayyıldız, Yeni Binyıl ve Sabah gazetelerinde editör, yönetici ve yazar olarak çalıştı.

Türk Edebiyatı, Boğaziçi ve Çağrışım dergilerinde makale, mizahi öykü ve şiirleri yayımlanan Mete'nin, Gülce (şiir), Çığlığın Ardı Çığlık, Yerden Göğe Kadar, Asker ile Cemre, Çizme (roman), Derin Millet Manifestosu (köşe yazılarından seçmeler), Hacıyağı ile Parfüm Arasında (deneme), Balonya Tüneli, İtfaiye Yanıyor (kara mizah) eserleri bulunuyor.

Çizme, Gülün Bittiği Yer, Bizim Yunus, T.H.E İmam sinema filmi senaryolarını yazan Mete'nin, Köstekli Saat, Ayrı Dünyalar, Veysel Karani, Ahmet Bedevi televizyon filmi, Bizimev, Evlere Şenlik, Ortaklar, Deliyürek, Avcı, Hayat Bağları, AGA, Çanakkale Destanı (Belgesel Drama) televizyon dizisi senaryolarında imzası var.

Mete'nin, kitapları arasında Prof. Dr. Mahir Kaynak ile kaleme aldığı ''Erdoğan Operasyonu'', ''Basılı Yakıt'', ''Allahsız Müslümanlık'' isimli eserler de bulunuyor.

kalan karakter 460

semihkaya semihkaya // ANTALYA

Allah rahmet eylesin. Gönül rahatlığıyla yazılarını okuyabildiğimiz, çok faydalı bir yazardı. Ailesine başşağlığı diliyorum. Bu arada tasarladığı kitabı -eğer az çok alt yapı oluşturdu ise- yayınlanmasını iyi olur diye düşünüyorum.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 19.11.2009 01:25
dadaylı dadaylı // İSTANBUL

adam gibi adamdı güçlünün yanında degil
haklının yanındaydı vefatı bizlere üzüntüde
verse ölümün bir son olmadıgı inancına
sahip dine mensüp oldugumuz için ALLAH
rahmet eylesin diyoruz.fatihalarımızı ömer
ağbeye gönderiyoruz.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 18.11.2009 23:17
erhancakirlar erhancakirlar // İSTANBUL

çok üzüldüm. allah günahlarını affetsin.
mekanı cennet olsun.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 18.11.2009 20:33

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Annesinin çorbasını özledi teslim oldu
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol