YÖK'ten katsayı açıklaması

  • yeni haber
  • Giriş Saati : 08.12.2009 16:17
    Güncelleme : 08.12.2009 19:02

YÖK: İtirazımız kabul edilse bile eski katsayıya dönüş olmaz

YÖK'ten yapılan açıklamada, ''17 Aralık 2009 tarihinde yapılacak Genel Kurul toplantısında, yürütmesi durdurulan maddeler yerine yeni bir düzenleme yapılmasına karar verilmiştir'' denildi.

Açıklamada, YÖK Genel Kurulu'nun, Danıştay 8. Dairesi'nin, kurul'un 21 Temmuz 2009 tarih ve 14 sayılı kararının 3, 4. ve 5. maddeleriyle ilgili olarak verdiği yürütmeyi durdurma kararı üzerine bugün toplandığı belirtilerek, toplantıda bu kararın gerekçeleri ve bundan sonra izlenecek yöntem üzerinde müzakerelerde bulunulduğu bildirildi.

Yükseköğretime girişe ilişkin olarak oluşturulan ve birçok yenilik getiren ''yeni sistemin temel unsurları üzerinde hukuki yönden bir tartışmanın bulunmadığı'' ifade edilen açıklamada, ''Yürütmesi durdurulan kararlar yerleştirme puanlarının hesaplanmasına yönelik 3, 4. ve 5. maddelere ilişkindir. Ancak, 1998 yılında başlatılan ve yapılan değişikliklerle en son olarak 2009 yılında kullanılan Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı'nın hesaplanmasındaki 0,3-0,8 şeklindeki farklı katsayı uygulamasına geri dönüş artık söz konusu değildir'' denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Genel Kurul'da yapılan değerlendirmeler sonucunda, sınav takviminin aksamaması ve öğrenciler ile ailelerinin yargı kararı sonucunda içine düştükleri belirsizlik ortamına son vermek için, 17 Aralık 2009 tarihinde yapılacak olan Genel Kurul toplantısında yürütmesi durdurulan söz konusu maddeler yerine yeni bir düzenleme yapılmasına karar verilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu, yerleştirme puanının hesaplanmasına ilişkin alacağı yeni kararlarında da 2547 sayılı kanunun 45. maddesi çerçevesinde merkezi sınavla ölçülen kişisel başarıyı esas alacağını kamuoyuna saygıyla duyurur.
''

kalan karakter 1000

muhammet24 muhammet24 // ERZİNCAN

Karaca imamlardan yana sıkıntınmı var illa imam hatip okuyanlar imam cıkacak diye kaidemi var bu ülkeyi bir imam hatipli yönetyor unutma ve cokda gocunma

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 07.05.2010 20:37
muhammet24 muhammet24 // ERZİNCAN

Zamanında yök uyguladıgı kat sayıyı danıştaya göndermişlerdi danıştay bu bizim işimz degil diyip kabul etmemişdi şimdi ne degişti danıştay neden kendine vazife cıkardı.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 07.05.2010 20:36
hdytkaraca hdytkaraca // ANKARA

illa ki the imam diyorsunuz sayın özcan.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 08.12.2009 18:09
ıssızzzzz ıssızzzzz // İSTANBUL

önceki yıllarda yüzbinlerce meslek liseliyi iyice körelterek sadece ve sadece işin hammaliyetine mahkum eden bu zihniyet,öncelikle bu cocukların geleceklerini daha sonraysa bu okulların önünü kapattı.sonra masabaşı mühendisi üreten zihniyet pratikten bir haber mühendis orduları oluşturdu.oysa meslek liseleri en az anadolu liseleri kadar kaliteli olmalı.buraya giren çocuklarda seçilerek gelmeli,bu çocuklara fen ve cebir uygulamalı ve ispatlı verilmeli ve hayatın hangi alanında kullanabilecekleri uygulamalı olarak anlatılarak.hepimiz türev ve integral çözdük ama hayatın hangi alanında uygulandıgını hangimize öğrettiler.uzaya gönderilen uyduyu yörüngeye oturtmayı integralle,uzaydaki uyduyu dunyaya düşürmeyi türevle hesaplandıgını dergilerden öğrendik.umarız meslek liseleri hak ettiği mevkiye yerleşir artık..

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 08.12.2009 17:52

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
"Ağca İtalya'ya yerleşecek" iddiası
'Taş atan çocuklar' yasasına geçici fren
İki subayın tutukluluğuna itiraz
Ölümlü eyleme soruşturma
Molotof, DTP'ye isabet etti
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol