Ankara Valiliği'nden uyarı

  • yeni haber
  • ANKA
  • Giriş Saati : 03.02.2010 20:41
    Güncelleme : 03.02.2010 20:41
Ankara Valiliği, yarın yapılacak olan iş bırakma eyleminin kanun dışı olduğunu ve eyleme katılacaklar hakkında suç duyusunda bulunulacağını bildirdi.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, TÜRK-İŞ, DİSK, HAK-İŞ, TÜRKİYE KAMU-SEN, KESK ve MEMUR-SEN Konfederasyonları yetkililerinin, yaklaşık 50 gündür "kanunsuz eylem yapan" Tekel işçilerinin taleplerinin karşılanmadığı gerekçesiyle yarın 08.00-17.00 saatleri arasında 1 günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını kamuoyuna duyurduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, "İş bırakma eylemine, mesai saatleri içerisinde, adı geçen konfederasyonların bağlı sendikalarına üye çalışanlarının, iş bırakma eylemi yapacakları; çalıştıkları kurumların binalarının önünde toplanıp, pankartlar/dövizler taşıyarak, sloganlar atarak, ilimizin ana cadde ve sokaklarında gösteri yürüyüşleri yaparak yine ilimizin değişik noktalarında toplanıp, kanunsuz açık hava toplantıları düzenleyecekleri öğrenilmiştir" denildi. Eylemin yapılış şeklinin Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu, Devlet Memurları Kanunu, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile İçişleri Bakanlığının 11 Mayıs 2004 günü ve 2004/100 Sayılı Genelgesi'ne aykırı olduğunun belirtildiği açıklamada, "Devlet memurlarının bu türden eylem ve faaliyetleri, 13 Nisan 2005 tarih ve 25785 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik' maddelerinde açıklanan "Etik Davranış İlkeleri'ne de uygun düşmemektedir" denildi ve şunlar kaydedildi:

"Bu bakımdan, yapılmak istenen kanunsuz iş bırakma eylemine katılacak işçiler ile memurların genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli daireler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeli kuruluşlar, mahalli idareler ve bunların birlikleri, kamu tüzel kişiliğine haiz olarak kurul, üst kurul, kurum, enstitü, teşebbüs, teşekkül, fon ve sair anlamda kurulmuş olan bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yönetim, denetim kurulu ile kurul, üst kurul, başkan ve üyeleri dahil tüm personel kamu personeli statüsünde bulunmaktadır.

İlgili mevzuat çerçevesinde; Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memur ve işçilerin belirtilen kanunsuz eyleme katılmaları halinde, bağlı oldukları kurumlarınca idari işlem yapılacağı gibi kanunsuz eyleme katılacaklar hakkında adli yönden de valiliğimizce suç duyurusunda bulunulacağı ve gerekli yasal işlemlerin yapılacağı hususu kamuoyunun bilgisine sunulur."

kalan karakter 460

muhammet24 muhammet24 // ERZİNCAN

Umarım bu sözünüzün arkasında durur iş bırakanları gerken cezayı verisiniz

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 29.04.2010 11:52
kamil_kinay kamil_kinay // İSTANBUL

Geçerli yasa neyi gerektiriyorsa ,yasa değişene kadar uygulanması doğaldır.İlgillerin yasalara uyması zorunludur.Bu ülke yasalara uymayanların yeri olamaz.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 04.02.2010 01:41
İDİLHAN İDİLHAN // BURSA

25-26 YILLIK ÖĞRETMEN 1600 YTL CİVARI ALIRKEN ORTAÖĞRT VEYA İSE MZN. KAMU İŞÇ
2500-3000TL ÜCRET REVAMI CAİZ Mİ?BİR ÜCRET ADALETSİZLİĞİ VAR Kİ...

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 03.02.2010 21:36

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol