Dink sanıklarına Ergenekon sorgusu

  • yeni haber
  • CHA
  • Giriş Saati : 08.02.2010 23:30
    Güncelleme : 08.02.2010 23:31
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada ara kararlarını açıklayan mahkeme sanıklar Erhan Tuncel, Ogün Samast, Yasin Hayal, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme dava sanıkları ile Ergenekon sanıkları arasında bağ olup olmadığının İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden sorulmasını kararlaştırdı.

Mahkeme, Ergenekon davasında sanık olan Durmuş Ali Özoğlu tarafından yürütüldüğü öne sürülen psikolojik savaş ile ilgili tüm bilgi ve belgelerin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenmesini tekrarladı. Müdahil avukatlarının tutuklanmalarını istediği tanıklar Turan Meral, Orhan Özbaş ve Kaan Gerçek için suçu ihbar etmedikleri iddiasıyla müdahil avukatlarının suç duyurusunda bulunmasını karara bağladı.

Müdahil vekiller ve sanık Erhan Tuncel'in emniyet görevlileri Selim Kutkan, Ahmet İlhan Güler, Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Reşat Altay, Hüseyin Yavuz Demir ve Sabri Uzun'un tanık olarak dinlenmesi talebini 'olayda birebir görev alan istihbarat görevlilerinin dinlendiği ve bu kişilerin sadece raporların bildirildiği kişiler olduğu ve tanık beyanlarına ilave bir katkı sağlamayacağı' gerekçesiyle reddedildi.
Müdahil vekillerinin mahkemeye sundukları şemada yer alan Ergenekon davası sanıkları ile bu dava sanıklarının karşılıklı iletişim bilgilerinin karşılaştırılması ve sanıkların telefon vasıtasıyla birbirleriyle bağlantı kurup kurmadıklarının, birbirlerinin telefon rehberlerinde kayıtlı olup olmadıklarının tespit edilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca şemada yer alan isimlerden Necati Ekici ve Murat Tekin isimli şahısların emniyet görevlisi olup olmadıklarının ve emniyet görevlisi iseler hangi dönemde, hangi illerde görev yaptıklarının da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sorulmasını hükmetti.

Mahkeme ayrıca avukatların Kafes Eylem Planı ile ilgili araştırılmasını istedikleri hususlarla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme, olayda kullanılan silahın "işi bitmiş olduğundan" emanet memurluğuna iadesine karar verdi.

Mahkeme, bu duruşmada hazır edilmeyen gizli tanığın gelecek celse hazır bulundurulmasına, bunun için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar verdi. Gizli tanığın daha önce tercüman aracıyla ifade verdiğini hatırlatan mahkeme bu nedenle Ermenice tercümanın da gelecek celse hazır bulundurulması için de Savcılığa yazı yazmayı hükme bağladı. Mahkeme duruşmayı 10 Mayıs 2010'a erteledi.

kalan karakter 1000

muhammet24 muhammet24 // ERZİNCAN

Mutlak bir baglantısı vardır bukadar kompleki olaylar üst üste gelmez derin bir araştırma yapılamlı

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 29.04.2010 13:35

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol