Coni'ye Mehmetçik modeli

ABD, Afganistan'da yerel halkla askerler arasında çıkan çatışmaları önlemek için Türklerin davranış şekillerini örnek aldı. Afganistan'da görev yapan Türk askerlerinin Afgan halkına davranışlarını örnek alan ABD, bir emir yayınlayarak warning shot'ı (uyarı atışı) yasakladı. ABD, kendi güçlerine belli bir mesafede yaklaşan Afgan halkına güvenlik gerekçesiyle uyarı atışı yapıyordu. Kabil Bölge Komutanı Tuğgeneral Levent Çolak, "Bizim 2001'de söylediğimiz şeyleri şimdi ABD emirlerinde yayınlıyor. Bizim burayla ilgili bağımız NATO ile ilgili değil. Tarihin derinliklerinden gelen, Atatürk'le Emanullah ile başlayan ilişkinin mirası üzerine görev yapıyoruz. Bizim namlularımız hiçbir zaman halka yönelmez. Sürekli yere bakar" dedi. Çolak, Türk subaylarının Afgan polisi ve askerine her düzeyde danışmanlık yaptığını ve çalışmalarda yönlendirmelerde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

kalan karakter 460

muhammet24 muhammet24 // ERZİNCAN

aldıgını örnek cok iyide bu olay samimyetden gelir o samiyeti ve dostlugu gösteremezseniz asla bir arpa yolu boy alamazsınız

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 29.04.2010 14:28

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Kozmik hâkime övgü mektubu
JİTEM'de görevsizlik gerekçesi: Silahlı çete
Danıştay kararı için ne dediler?
Üç PKK'lı yakalandı
YÖK'ten iki formül
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol