İLİŞKİLİ HABERLER
Kardeşi, salonda şırıngayla saldırdı
Garipoğlu ürkek ve sıkıntılıydı

Kardeşi, salonda şırıngayla saldırdı

  • 12.02.2010

Münevver'in kardeşi Enver, duruşmada sanığa bir sıvı püskürttü. Şırıngada, niteliksiz sıvı olduğu anlaşıldı, kardeş için dava açılabilir

Münevver Karabulut'un kardeşi Enver Karabulut, duruşmada karşılaştığı Cem Garipoğlu'na şırıngayla, tuz ruhu benzeri bir sıvı püskürtmeye çalıştı. İnceleme sonunda şırıngada "niteliksiz sıvı" olduğu anlaşıldı, Karabulut savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Olay, Cem Garipoğlu'nun ifade vermeye başlamasından kısa süre sonra yaşandı. Mahkeme Başkanı Talip Armağan, oturduğu yerden kısık sesle konuşmaya çalışan Garipoğlu'nu "Ayağa kalk, sesini yükselt" diye uyardı. Bu sırada Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de, "Sanığı göremiyoruz, önü açılabilir mi?" dedi. Başkan Armağan da güvenlik görevlilerine sanığın önünü açtırdı. İfadesine devam eden Garipoğlu, "Münevver erkekliğime hakaret etti" dedi. Tam o sırada Münevver'in 17 yaşındaki kardeşi Enver Karabulut, cebinden ucunda iğne olmayan büyük bir şırınga çıkardı ve içindeki sıvıyı Garipoğlu'nun üzerine püskürtmeye çalıştı. Bunu başaramayınca da şırıngayı ona doğru fırlattı. Enver Karabulut, Cem Garipoğlu'nun üzerine yürümek isteyince polis ve jandarma araya girdi. Duruşma salonu bir anda karışırken, jandarma Garipoğlu'nu sandalyeye yatırıp üzerine kapandı. Sürekli "Göreceksin, seni öldüreceğim hayvan" diye bağıran Enver Karabulut, polislerce dışarı çıkarıldı. Münevver'in annesi Nagihan Karabulut da Garipoğlu'na küfür etti. Bu arada Cem Garipoğlu da jandarmalar tarafından duruşma salonundan çıkarıldı. Mahkeme Başkanı Talip Armağan, ortalığı yatıştırdıktan sonra duruşmaya devam edip Cem Garipoğlu'nu tekrar sanık sandalyesine oturttu. Başkan Armağan, olayı tutanağa geçirince, avukat Rezan Epözdemir, "Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim, ben bu olayın yaşanması için sanığın önünü açtırmadım. Sadece sanığa soru sormak için, yüz yüze dinlemek istedim. Bu olayı kınıyorum. Yaptığım hiçbir şey yok" dedi.

"BU BİR HATADIR"
Saldırıdan sonra tuvalette yüzünü yıkayan Garipoğlu ifade vermeye devam etti. Karabulut'un sıktığı sıvıdan, bazı gazetecilerin ve polislerin üzerine de bulaştı. Şırınga ve sıvıdan alınan örnekler, Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. İncelemede şırıngada "niteliksiz sıvı" olduğu anlaşıldı. Enver Karabulut ise ifadesinin ardından Bakırköy Savcılığı'na çıkarıldı. Nöbetçi savcı İsmail Şahin'e ifade veren Karabulut serbest bırakıldı. Baba Süreyya Karabulut, bir gazetecinin, "Oğlunuz Enver'in böyle bir olay yapacağından haberiniz var mıydı?" sorusunu yöneltmesi üzerine, "17 yaşında genç bir delikanlının yaptığı bir hatadır. Olmaması gereken bir hatadır ama bu konu tamamen kendi inisiyatifindedir. Ne annenin ne benim ne yakın arkadaşlarının kesinlikle haberi yoktur" dedi. "Şırınganın içinde ne olduğu" sorulan Karabulut, "Benim gördüğüm kadarıyla o şey içindeki ufak bir idrardır" diye konuştu.

DAVA AÇILABİLİR

Münevver Karabulut'un 17 yaşındaki kardeşinin sanık Cem Garipoğlu'nun üzerine içinde asit olduğu söylenen sıvı fırlatması nedeniyle 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilir. Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ahmet Gökcen, olayın TCK'nın 86'ncı maddesindeki 'kasten yaralamaya tam teşebbüs' suçunu içerdiğini belirtti. Gökcen "1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını içeren bu suçun mahkeme salonunda işlendiği gören savcı, davayı açacaktır. Yaralama oluşmadıysa ceza 3'te 1 veya 4'te 1 oranında düşürülecektir" dedi.

kalan karakter 460

muhammet24 muhammet24 // ERZİNCAN

Utanmadan davamı acacaklar cocugun bacını öldürüpde parcalamıslar böyle bir vahşeti yapanlar dava acsa ne olur

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 29.04.2010 15:27
amarat amarat // İSTANBUL

e adamlar gepeydır gazete manşetlerınde yoktu tabıkı boyle bır şey yapacakkı gundeme gelsin not:ama delikanlıda hıc şöhret olacak tip yok

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 12.02.2010 05:45
chikara chikara

haricten gazel okuma dostum seninde kardesinin boynunu kesseler ve sucluya karsi elini-kolunu baglasalar sen ne yaparsin.......unutma ki onlari gundeme tasiyan kendileri degil medyadir... sikayetin varsa medyayi sikayet et.....

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 12.02.2010 16:31
Yeşil Tospa Yeşil Tospa // ÇANAKKALE

Ateş düştüğü yeri yakar.. ne yazdığının farkında mısın?

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 12.02.2010 16:27

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
İşadamı Kurt'a Ergenekon gözaltısı
'Bedelini ödetirim'
Görevi ihmal soruşturması
Karzai'nin muhafızı 'Harbiyeli'
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol