Gül'e fahri doktora unvanı

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 13.02.2010 14:46
    Güncelleme : 13.02.2010 14:47
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Dakka Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Gül, Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Zillur Rahman ile üniversitede düzenlenen fahri doktora unvanı verme törenine katıldı.

Üniversitenin senato salonundaki törene cübbe ve kep giymiş olarak gelen Gül, İngilizce yaptığı konuşmada fahri doktora unvanı alacak olmanın ayrıcalığını yaşadığını ifade etti.

Türkiye ile Pakistan arasındaki karşılıklı güven ve desteğin iki ülke arasında güçlü bağlar kurduğunu belirten Gül, ilişkilerin geliştirilmesi için güçlü bir irade olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, dünyada büyük etkileşimler ve belirsizliklerin yaşandığına işaret ederek, bu durumun hem fırsatların hem de risklerin bir arada olmasına yol açtığını söyledi. Gül, ''İnsanoğlu çok gelişme kaydetti. Ancak daha iyi bir dünya için çalışmaya devam etmeliyiz'' dedi.

Asya'nın dünya geleceği açısından gelecek vaat eden kıta olduğunu ifade eden Gül, kıtadaki gelişmelerin bu yöndeki değerlendirmeleri haklı çıkardığını kaydetti.

Gül, Asya'nın sahip olduğu değerlerin evrenselliğine de vurgu yaparak, tarihten gelen bu değerlerin her zaman geçerli olduğunu belirtti. Gül, ''Asya'nın evrensel değerleri gelecek nesillere taşınmalı'' diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye'nin dış politikasına da değinen Gül, şunları söyledi:

''Türkiye'nin dış politikası Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta barış, dünyada barış' şiarına dayanmaktadır. Türkiye, vizyonu olan ve önalıcı dış politika yürütmektedir. Türkiye her zaman ve her yerde barış ve istikrar arıyor. Meselelerimizi kazan-kazan formülüne göre geliştiriyoruz. Bu politikayı ilk olarak komşularımıza karşı başlattık. Komşularımızla tüm sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Böyle davranınca iyi seyreden tek bir konunun diğer konuları olumlu yönde etkileyeceğini, herkesin yararına sinerji oluşturacağını biliyoruz.''
Türkiye'nin kültürler arası diyaloğa da büyük önem verdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, farklı kültürlerin birbirine karşı aşırılıklarını ortadan kaldırmak için Türkiye'nin öncülüğünde medeniyetler ittifakı oluşturulduğunu da anımsattı. Gül, Bangladeş'in bu ittifaka destek veren ülkeler arasında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmasının ardından Bangladeş Cumhurbaşkanı Rahman tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e fahri doktora beratı verildi.

Fahri doktora töreninden sonran Cumhurbaşkanı Gül, Dakka'daki Uluslararası Türk Ümit Okulu'nu ziyaret etti. Gül, okul yöneticilerinden eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Ziyareti sırasında Bangladeşli öğrenciler, Türkiye ve Bangladeş milli marşlarını söyledi. Bir Türk, bir Bangladeşli öğrenci ''Üsküdar'a Giderken'' şarkısını her iki dilde de seslendirdi. Gül, yaptığı kısa konuşmada, ''Türkiye'ye Bangladeş ziyaretimizi güzel bir şekilde tamamlayarak dönmenin tadını götüreceğiz'' dedi. Cumhurbaşkanı Gül, öğretmen ve öğrencilere başarılar
diledi.

kalan karakter 460

muhammet24 muhammet24 // ERZİNCAN

Yakışır Cumhurbaşkanıma seni cekemeyenler utansın Allah yolunu bahtını acık etin ki ülkemizin önüde acılsın

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 29.04.2010 15:51

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Yargıda 287 yeni atama
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol