İLİŞKİLİ HABERLER
'Silivri, emekli general karargâhına dönüştü'
'İktidar ile muhalifleri arasında tansiyon arttı'

'Silivri, emekli general karargâhına dönüştü'

  • 24.02.2010
Balyoz darbe planı iddiaları çerçevesinde gerçekleştirilen operasyon dünya medyası tarafından da yakından takip ediliyor. Operasyona ilişkin en ilginç yorum ise Silivri'ye yönelik benzetmeyle komşu Yunanistan'dan geldi.
Kathimerini (Yunanistan): Petros Papakonstantinu'nun kaleme aldığı makalede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumu övüldü ve şu satırlar yer aldı: "Türkiye'deki cezaevleri ve 'Ergenekon' davasının görüşüldüğü Silivri'deki özel mahkeme, 'emekli generaller karargâhına' dönüştü. Yüksek rütbeli dört emekli subay, 'Balyoz' planında başrol oynadıkları gerekçesiyle dün gözaltına alındı."
Ta Nea (Yunanistan): "Türkiye'de yine her şey altüst oldu."
To Vima (Yunanistan): "Emekli ordu yıldızları hapishaneye."
Wall Street Journal (ABD): 2003'de darbe planı yapan askerler tutuklandı. Balyoz iddiaları ülkeyi böldü. Birçok Türk, soruşturmayı, darbe, öldürmeleri ve baskıları, dokunulmadan gerçekleştiren seçilmiş olmayan yetkililerin hesap vermelerini sağlamaya yönelik çoktan yapılması gereken bir çaba olarak görüyor. Ancak başkaları, iddiaları, modern Türkiye'nin laik temellerini koruyan kurumları zayıflatmak amacıyla hükümet için bir araç olarak değerlendiriyor.
AP (ABD): "Erdoğan, 'Darbecilere şans veremezdik' dedi."
CNN (ABD): "Gözaltına alınan askerler, AK Parti'yi iktidardan devirmekle suçlanıyor."

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
'Bunaldım' dedi eşini ve iki kızını vurup intihar etti
Aczmendilerin kılığına AİHM'den onay
Bu fotoğraflar Zirve dosyasında
Beş amirale tutuklama
'Bu devlet krizi zirvede çözülmeli'
Kışanak: Sonu nereye varacak?
AK Partili 2 vekile inceleme
Taş atan 5 çocuğa 7'şer yıl
TBMM ifadesi işadamını yaktı
BDP İl Başkanı tutuklandı
2 polise 'Ahmet Kaya' cezası
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol