Sokak çocuklarına silah taşıtmışlar

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, gizli tanık Efe'nin dile getirdiği iddia, Erzincan'daki sokak çocuklarının, örgüte uyuşturucu, silah ve bilgi taşımakta kullanılmasıydı. Gizli tanığın iddiasına göre, dernek yöneticisi örgüt tarafından infaz edileceğini öğrenince kaçtı, dernek de dağıldı. Milli atlet İlyas M., 2004'te Erzincan'da kurduğu Sokakla İrtibatı Olan Çocukları Spor ve Eğitim Yoluyla Topluma Kazandırma ve Koruma Derneği ile sokakta çalışan çocukları bir araya getirdi. Dernek, Erzincan'da okulların tatil olmasıyla birlikte sokaklarda mendil satarak, boyacılık ve tartıcılık yaparak aile bütçelerine katkı sağlayan çocukları sokaktan çekti.

İKİ YILDIR KAYIP
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nden mezun İlyas M., Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından açılan yaz spor okullarında bu çocukları buluşturdu. 20 çocukla başlayan çalışmalar ilerleyen yıllarda 100'e ulaştı. Çocuklar pek çok sportif organizasyona katıldı. Ancak dernek 2008 yılında aniden kapatıldı. Dernekten geriye sadece İlyas M.'nin çocuklarla birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafları kaldı. Çocuklar dağıldı, başkan kayıplara karıştı. İlyas M.'yi iki yıldır Erzincan'da gören olmadı.

Etiketler :

kalan karakter 460

muhammet24 muhammet24 // ERZİNCAN

Çoçukları artık bir piyon olarak kullanmaktan vazgeçin...

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 29.04.2010 22:47

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Gizli tanık: Savcı Şanal zorla ifade verdirtti demedim
İlticacı hakime 65 yıl istendi
Londra'dan 'Balyoz' açıklaması
Silahlı Kuvvetler'de 'vekalet' dönemi
Çetin Doğan'ın tutukluluğuna itiraz
İntihar eden erin ailesine 17 bin euro
Savcının yorumu: vahim senaryo
Haber turu
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol