Romanlara devlet özrü

  • 20.03.2010

Roman vatandaşlarla Ermeni vatandaşları kıyaslayanlara tepki gösteren Erdoğan, "Yıllardır vatandaşlık hukukundan istifade edememişlerdir. Ben devlet adına özür diliyorum" dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Roman vatandaşlardan "devlet özrü" diledi. Roman vatandaşlarla kaçak olarak Türkiye'de bulunan Ermeni vatandaşları kıyaslayan köşe yazarlarını tutumunu eleştiren Erdoğan, "Bir defa Roman vatandaşlarım benim vatandaşımdır. Yıllardır vatandaşlık hukukundan dahi istifade edememişlerdir. Eğer özür dilenmesi gereken varsa benim Roman vatandaşlarımdır. Ben onlardan bu devlet adına özür diliyorum" dedi. Erdoğan, AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında şu mesajları verdi:

BİLGİSİZLİK, CAHİLLİK

Bazı batılılar Roman vatandaşları azınlık olarak tanımlıyor. Bilgisizlikten cahillikten geliyor. Onlar azınlık değil, bu ülkenin asli unsurlarıdır.
(Kaçak Ermenilerin sınır dışı edilebileceğine ilişkin sözleri) Vatandaşlık hukuku içerisinde değerlendirmek ayrı, kaçak olarak ülkemde bulunmak ayrı şey. Bu benim Ermeni vatandaşıma da saygısızlıktır. BBC'deki 'Bunu değerlendirebiliriz' ifadem ulusal ve uluslararası çevrelerde 'kaçak' kelimesi atılarak art niyetli bir yaklaşımla kullanıldı. Ermenileri sınır dışı etmek' ile 'kaçak Ermenileri sınır dışı etmek' arasında derin anlam farkı vardır. Bunlar son derece çirkin oyunlardır.
Bir Roman çadırında doğmuş olabilirdiniz. 'Şopar...' Ne kadar çirkin ne kadar hakaret, şopar aynı zamanda köpek ile beraber kullananlar da var. Topyekün bir halkın bir etnik grubun bu şekilde dışlanması aşağılanması insani olabilir mi.
Bana 'özür dilemelidir' tavsiyesinde bulunanlara sesleniyorum: Biz kimden özür dileyeceğimizi çok iyi biliriz. Bize insaniyet dersi vermek isteyenlere, köşe yazarlarına sesleniyorum: Siz, Türkiye'nin ve Türk milletinin avukatlığını yapın öncelikle. Biz, köşe yazarlarının bize insaniyet dersi vereceği kadar insanlıktan uzaklaşmadık. Kendilerine baksınlar.
(Nevruz) Herkesin, halkımızın da güvenlik güçlerinin de siyasi partilerin sivil toplum örgütlerinin de engin bir hoşgörü, ağırbaşlılık, sorumluluk çerçevesinde hareket etmesini özellikle rica ediyorum. Bu Nevruz farklı bir Nevruz olsun diyorum.
(Hükümeti Damat Ferit Paşa dönemiyle kıyaslayan CHP lideri Baykal'a) Tarih derslerini hızlandırır bugünün Türkiye'sine de gelirse Türkiye'nin demokratikleşme yolunda epeyce yol aldığını görür kendisi de aydınlanmayı yaşar.
(Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak) Beyefendiyi niye tekrar aday yapmadık. Ne kadar isabetli bir adım attığımız ortada mı? Daha biz o anda dedik, kusura bakma seninle yollarımız ayrıldı. İlk gittiği yer CHP oldu, orada da kabul görmedi. Gittiği yer neresi oldu MHP.

kalan karakter 460

muhammet24 muhammet24 // ERZİNCAN

Türk milleti olarak herkese kucak açtık hatta düşmanlarımıza bile

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 02.05.2010 22:18
DemirGS DemirGS // İSTANBUL

günahi olan ve sucu olan özür diler.Türk milletini baglamaz bu özür.cünkü biz her insani seviyoruz.romanlari kardes gibi severiz ve diger irktaki kardeslerimizden de ayirt etmeyiz.bu politikacilar tutturmuslar özür olsun, af olsun diye;kendi suclarini örtüyorlar.Kardesim türk halkini bu olaylara mahruz birakmayin.

Aynı Görüşte misiniz?
evet1
hayır1
cevapla 20.03.2010 11:17

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
İngiltere'den 'Barış Ödülü'
Türk'ten ceza istemine tepki
Sanatçıları ağırlayacak
Rusya'dan saat dilimi reformu
Cihaner'in talebine ret
'Biz gömersek bulunamaz'
Türk-Amerikan Konseyi toplantısı ertelendi
'Değişime karşı olan mertçe çıksın'
Güçlükonak davası yeniden
Yaz saati 28 Mart'ta başlıyor
Birden: İnşallah düzeltilir
Haber turu
Reyting rekorları kırmıştı
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol