Artık yeter!

BDP lideri Demirtaş, Barzani görüşmesinden sonra açıklama yaparken söze karışan bir vatandaş, "Durdurun bu harbi" diye ağladı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani, Ankara temaslarına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile başladı, BDP'lilerle bitirdi. Barzani'nin Ankara ziyaretine, Hasan Arslan adlı vatandaşın "Yeter artık yeter. Allah aşkına durdurun bu harbi artık yeter!" çığlığı damgasını vurdu. Barzani, Ankara temasları kapsamında dün de Arap ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle görüşüp birlikte yemek yedikten sonra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Genel Başkan Ahmet Türk ve Grup Başkanvekili Bengi Yıldız'dan oluşan heyetle bir araya geldi. Barzani, Ahmet Türk'e sık sık "kêk Ahmet" (Ahmet abi) diye hitap etti. Yaklaşık bir saat süren ve Kürtçe konuşulan görüşmenin ardından açıklama yapan Demirtaş, "Türkiye'nin kendi iç meselelerini çözmesi için daha fazla diyaloga ihtiyaç var. Sayın Barzani'nin gezisinin böyle bir anlamı olması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu. Demirtaş ve Türk'ün açıklamalarda bulunurken elinde fotoğraf makinesi ile basın mensuplarının arasına katılan Almanya'dan işçi emeklisi Hasan Arslan (70) isimli vatandaş söze karıştı. Arslan "Bitirin artık şu harbi yavrum, bitirin artık. Bu ne savaşı. Kurtuluş Savaşı'nda bile bu kadar şehit verilmedi" diyerek ağlamaya başladı. Demirtaş da "İnşallah hep birlikte bitireceğiz, hep birlikte çaba sarfedeceğiz" derken Ahmet Türk ise "Biz sizden daha fazla istiyoruz"diye karşılık verdi. Hasan Arslan "Yeter artık yeter. Allah aşkına durdurun bu harbi" diye ağlarken, Demirtaş ve Türk görüşmenin yapıldığı otelden ayrıldı.

AÇILIMA DESTEK

Bu arada Barzani Ankara'daki görüşmeleri sırasında Başbakan Erdoğan'ı Erbil'e davet etti. Irak'ta hükümetin kurulmasının ardından, Erdoğan'ın da Erbil'de Barzani'yi ziyaret edeceği öğrenildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la görüşmede de açılım sürecine tam destek veren Barzani, Hükümetin demokratik açılım politikasını desteklediklerini ifade ederek, barış çabalarını destekleyecekleri mesajını verdi. Türkiye tarafı da 6 yıl sonra gerçekleşen bu ziyarette Barzani ile görüşmelerde PKK konusunda temkinli bir yaklaşım ortaya koydu. Barzani, şiddet dışı yollarla çözüm fikrini bir kez daha vurguladı. Barzani, Ankara temaslarının ardından İstanbul'a gitti.

kalan karakter 460

bir_insan bir_insan // İSTANBUL

imansız kelimesi diyarbakır cezaevinde kitlesel işkence yapan ve yapanı alkışlayanlara daha çok yakışır bence.

Aynı Görüşte misiniz?
evet2
hayır10
cevapla 05.06.2010 20:42
DemirGS DemirGS // İSTANBUL

Ah dayim yanlis kapiya gidiyorsun..Imansizdan merehamet beklenmez...

Aynı Görüşte misiniz?
evet16
hayır7
cevapla 05.06.2010 11:20

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Sanal yasaklara Gül'den tepki
Dink'in avukatı ölü bulundu
Diren'e çarpan polis tutuklandı
Tuncel: PKK'yı terör örgütü görmüyoruz
Komutanların terör toplantısı
Eğitime 9 bin 599 öğretmen katkısı
Gülen'den izin eleştirisi
Kozmik hâkimin bu kez evine mermi
'Cinnetin bu kadarını tahmin etmiyorduk'
Başsavcı'dan üstü kapalı 'hayır' mesajı
Baransu'ya ceza talebi, Şener'e beraat
Köşk adayına bağış yolu
Avukatlara tutuklama istemi
'Yanlış inceleme' iddiası
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol