2 kişi gözaltında

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı binasına roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda, ölen yada yaralanan olmadı.

Yenişehir Mahallesi Genç Caddesi'ndeki 3 katlı binanın 2. katında bulunan AK Parti İl Başkanlığına, gece kimliği henüz belirlenemeyen kişi yada kişilerce roketatarla saldırı gerçekleştirildi.

Parti binasının arka cephesindeki Eski Hal mevkisinden, 200 metre mesafeden yapıldığı belirlenen saldırıda, binada hafif hasar meydana geldi. Saldırı, çevredeki bazı binaların camlarının kırılmasına neden olurken, roketin atıldığı yerde bir otomobilde hasar oluştu.

Yetkililer, saldırı anında parti binasında kimsenin olmamasının olası can kaybı ve yaralanmaları önlediğini belirtti.Polis, saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

Öte yandan, AK Parti Karlıova İlçe Başkanlığı binası önünde de ses bombası patlatıldığı öğrenildi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl İl Başkanlığı'na yönelik saldırının RPG 7 roketatar mermisi ile gerçekleştirildiğini belirterek, olay sonrasında güvenlik kuvvetleri tarafından 2 kişinin de gözaltına alındığını söyledi.

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ve Karlıova İlçe Başkanlığı binalarına yapılan saldırıları değerlendiren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bunların halkın iradesine dönük saldırılar olduğunu belirterek, böylesi olayların demokrasiye zarar verdiğini ifade etti.

Sabah saatlerinde saldırı bölgesinde inceleme yapan Bakan Cevdet Yılmaz, AK Parti'ye yönelik saldırıları kınadıklarını kaydederek, "Dün akşam saat 21.30'da Karlıova ilçemizde, 23.51'de ise Bingöl'deki parti binalarımıza yönelik terör saldırılarıgerçekleştirilmiştir. Can kaybı, yaralı söz konusu değildir. Sadece binalarımızda maddi hasar oluşmuştur. Karlıova'daki saldırıda da çevrede hasarlar meydana geldi. Merkezdeki binamıza yakın binalar, evler, iş yerleri var, çok şükür onlarda herhangi bir hasar yok. Siyasi partilere dönük bu hadiselerden iyi sonuçlar çıkarmak lazım. Siyasi partiler, demokrasinin vazgeçilmez unsurları ve milletle devleti kaynaştıran organizasyonlardır. Dolayısıyla bunlar halkın iradesine dönük saldırılardır. O partilere oy veren, o insanların iradelerine dönük saldırılardır. Siyasi partilere yönelik saldırı, demokrasiye yapılan saldırıdır. Demokrasiden hoşlanmayan terörün en açık göstergelerinden biridir. Tabii buna pabuç bırakmamak gerekir. Tabii ki biz bu saldırıları nefretle kınıyoruz. Ama hiçbir zaman hedefine ulaşmayacağını da vurguluyoruz" dedi.

Bakan Cevdet Yılmaz, güvenlik kuvvetleri tarafından olay sonrasında yapılan operasyonlarda roketli saldırı ile ilgili bağlantıları olduğu düşünülen 2 kişinin gözaltına alındığını da söyledi. Yılmaz, "Olay olur olmaz, ilgili güvenlik güçleri hemen incelemelerini ve çalışmalarını başlattı. İncelemeler devam ediyor. Bu konu ile ilgili fazla bir şey söylememiz doğru olmaz. Ben inanıyorum ki, güvenlik güçlerimiz çok kısa sürede bu olayı gerçekleştirenleri yakalayıp adalet önüne çıkaracaktır" şeklinde
konuştu. Bakan Yılmaz, daha sonra uçakla İstanbul'a gitmek üzere Muş Havaalanı'na hareket etti.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!