'Ya caydırma olacak ya da kara harekâtı'

Bahçeli, Suriye'ye yapıldığı gibi Irak'a da açık bir tehdit gerektiğini aksi takdirde kara harekâtı gerçekleşmesini önerdi

MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK terörü konusunda Suriye'ye yapıldığı gibi Irak'a da açık bir tehdidin gerekli olduğunu belirterek, bu yeterli olmuyorsa kara harekâtı yapılmasını istedi. Bahçeli, grupta şu mesajları verdi:

SURİYE ÖRNEĞİ

Yapılacak iş basit. Ya Irak devleti ve aşiret reislerine karşı terör örgütünün bu bölgede barınmayacağı, askeri tedbirle desteklenen caydırıcı bir tavırla gösterilecektir. Ya da bu yöntem uygulanmıyor veya geçerli olamıyorsa bu tedbirlere ilave olarak Irak'ın Kuzeyi'ne karadan askeri harekât yapılır.
Kuzey Irak'a bir takım yaptırımlar uygulanmalıdır. Birincisi, diplomatik ilişkilerin seviyesinin düşürülmesi ve ekonomik ilişkilerin durdurulmasıdır. İkincisi enerji bağımlılığının kullanılması ve ticari ambargodur. Üçüncüsü teröre verdiği desteğin kesilmesi için birincil ve ikincil ülkelere kesin uyarıdır. Dördüncüsü, yaptırım şiddetinin artacağının muhatabına anlatılmasıdır. Beşincisi ise gerekirse askeri müdahalenin başlatılmasıdır.
Şayet konu milli meseleler olursa günlük siyasetin üstünde bir fedakarlık yaparak milletimize hizmet yolunda uzlaşma aramaya da hazırız. Bizim uzlaşma zemini olarak bu şartlar altında uygun gördüğümüz yer Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Eğer, Başbakan Erdoğan, 'Açılımda yanıldım, çatışmayı derinleştirdim, terörü azdırdım, şehadetlere neden oldum' diyorsa, özür de diliyorsa, bizim için hiçbir engel kalmamıştır.
(Org.Başbuğ'un BDP'liler ile ilgili sözleri) Genelkurmay başkanının bazı tespitleri var ki bu ifadeleri kullanıyor.

kalan karakter 460

54muratt 54muratt // İSTANBUL

iyi güzel hoş söylüyorsunda zamanında sen neden yapmadın bunları diye sormazlarmı insana.bu hükümetten önce ben yoktum herhalde iktidarda sizler vardınız.bir gecede bu ülkenin 45 milyar dolarını çaldırdınız...Ülkenin merkez bankasını soydunuz.tabii şimdi muhalefetten atıp tutması kolay biliyordunda sen neden yapmadın madem...

Aynı Görüşte misiniz?
evet2
hayır0
cevapla 07.07.2010 13:34

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Hedef yine karakol
Cizre savaş alanına döndü
Beşiktaş'ta eve uzun namlulu saldırı
Balyoz'da 54 general
Kardelen'in askeri okul sevinci
Banka ATM'sine saldırı
'AK Parti her şeyi askere havale etmiş'
'Demokratikleşmeyi teröre feda etmeyiz'
BDP: Başbuğ istifa etsin veya görevden alınsın
'Ben plan hazırlasam, işte böyle hazırlarım'
Deniz Görev Grubu Aksaz'da
Haber turu!!!
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol