Bahçeli'ye davet yok Kılıçdaroğlu'na yeşil ışık

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bahçeli'nin şart sürmesini tutarsızlık olarak niteledi, Kılıçdaroğlu'nun sorumlu bir davranış gösterdiğini söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yle görüşmeme, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla ise bir araya gelme kararı aldı. Karar, Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılan ve yaklaşık 6 saat süren Bakanlar Kurulu'nda alındı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, düzenlediği basın toplantısında, Bahçeli'nin görüşmek için şart ileri sürmesini tutarsızlık olarak değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun daha sorumlu bir davranış gösterdiğini dile getiren Arınç, şunları söyledi: "Her şeyden vazgeç, kendini inkâr et, gel özür dile, elimizi öp, ondan sonra konuşalım'... Bunlar konuşulacak şeyler değildir. Sayın Bahçeli, bir tutumunda ısrar ediyor; görüşmeyeceğim, konuşmayacağım.. Sayın Bahçeli'nin böyle küçültücü, aşağılayıcı davranışlarda bulunmasını kendisine yakıştıramadım. AK Parti tüm uygulamalarında ülke gerçeklerine uygun hareket ettiğini doğru yerinde kararlar olduğunu bilerek yapıyor. Bedel ödemeyi de her şeyin önünde tutuyor. 'Gel özür dile elimizi öp', bunlar konuşulacak şeyler değildir. Biz MHP ile görüşmeyi talep etmiştik kabul etmemişlerdi. Davetin olması da sanıyorum ki mümkün olmayacaktır."

GÖRÜŞME YAPILMALI

Arınç, Kılıçdaroğlu'nu davet konusunda ise şöyle konuştu: "Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylemlerini daha sorumluluk sahibi buldum. CHP eski lideri Deniz Baykal'la görüşmek istediğimizde kamera talebi gelmişti. Sayın Kılıçdaroğlu'nda aynı üslubun devam etmediğini görüyoruz. Bu görüşme onların davetine icabet mi olur yoksa ziyaret mi olur önemli değil. Bu görüşme yapılmalıdır. Nerede yapılacağını Sayın Başbakan kendilerine iletecektir. Sayın Başbakan önümüzdeki birkaç gün içinde iletecektir diye düşünüyorum." Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarının ardından soruları yanıtladı. Arınç, (Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 'Sözün Bittiği Yerdeyiz' sözlerine ilişkin) olarak da "Terörle mücadele hükümetin konusudur. Güvenlik işin sadece bir boyutudur. Bu boyutun dışında diplomasi boyutu da en az onun kadar önemlidir"dedi Arınç sözlerini söyle sürdürdü: "Bir taraftan da siyasi, ekonomik, toplumsal tedbirlerin alınması da en az güvenlik boyutu kadar önemlidir. Meseleye sadece güvenlik ve silah boyutundan bakmakla, bütün meseleyi görmek mümkün değildir. Dolayısıyla hükümet, kendi üzerindeki sorumluluğu, etraflıca görerek ve bütün yönleriyle dikkate alarak değerlendirmek ve gereğini yapmak mecburiyetindedir. Bu konuda hükümetimizin hiçbir zafiyeti yoktur "dedi.
Google Haberler'de tüm geliþmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ý takip edin.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!