Buzz Aldrın'in bilinmeyen hikesi

  • yeni haber
  • ANKA
  • Giriş Saati : 19.07.2010 09:42
    Güncelleme : 19.07.2010 09:53
1969 yılında Neil Armstrong'un bulunduğu Apollo 11 aracıyla a giderek 'a adım atan ikinci insan unvanını alan 'li astronot , 40 yıldır parmağında Ay-Yıldızlı yüzük taşıyor.

Türk bayrağının simgesi Ay-Yıldız'ın kendisi için bir ilham kaynağı olduğunu belirten Aldrin, "Ay-Yıldız bana Türk topraklarının tarihi geçmişini, uzayın ise gelecek vadeden sınır tanımazlığını ve gizemini anımsatıyor" dedi.

ABD'nın en büyük özel jet firmalarından Jet Suite'in reklamlarında oynayan Aldrin, firmanın Kaliforniya'nın Newport Beach şehrinde düzenlenen tanıtım toplantısına katılarak havacılık sektöründen iş adamları ve hayranları ile buluştu.

Parmağında Ay-Yıldız yüzük taşıyan Aldrin, ANKA'ya içindeki Türkiye sevgisini ve Ay Yıldızlı yüzüğünün hikayesini şöyle anlattı:

"İlk Ay-Yıldız yüzüğümü Ay'dan döndüğümüzde tüm dünya başkentlerini ziyaret ettiğimiz vakit Türkiye'den aldım. Daha sonra yüzük yıprandığı için değiştirmek durumunda kaldım. En son 5 sene önce gemi gezisi sırasında uğradığımız İstanbul Kapalı Çarşı'da yenisini satın aldım" diye konuştu.



BAYRAĞINIZIN SİMGESİ İLHAM KAYNAĞIM


Aldrin, yıldızlar ve uzayda yolculuk ile ilgili kitaplarını yazarken Ay Yıldızlı yüzüğünden ilham aldığını belirterek, "Ay-Yıldız benim için hem geçmişi hem de geleceği temsil ediyor. Ay-yıldız yüzük taşımak Türk topraklarının tarihi geçmişini, uzayın ise gelecek vadeden sınır tanımazlığını ve gizemini anımsatıyor. ABD'de görüştüğüm bir çok Türk arkadaşım var. Türkiye'nin güzelliklerine hayranım" dedi.

UZAY TURİZMİ HAYATIMIZA GİRECEK

Uzay turizmi her ne kadar zor ve pahalı olsa da, havacılık sektöründeki gelişmelerin bunu mümkün kılacağını söyleyen Aldrin, "Ekonomik sebeplerle özel jetlere milyon dolar yatırmak istemeyen iş adamları bugün Jet Suite gibi firmalarla kısa sürelide olsa özel bir jetin avantajlarından yararlanabiliyor. Yani havacılık sektörü ekonomik ve sosyal koşullara göre şekilleniyor. Bu da uzay turizmi gibi daha birçok yeniliğin yavaş yavaş da olsa hayatımıza girebileceğinin işaretlerini veriyor" diye konuştu.

Etiketler : , , ,

kalan karakter 460

ebrubaysal ebrubaysal // İSTANBUL

benim ülkeme kim hayran olmaz ki..bir gün herkes türk olacak..

Aynı Görüşte misiniz?
evet12
hayır21
cevapla 19.07.2010 10:29
carlos_35 carlos_35 // MUĞLA

Ülkemiz cok güzelde benim yasadigim yerden türklere ückagitci ve kavgaci bi irk olarak bakiliyor. Bu bakmis acisinda da gerceklik payi yokmudur sizce??

Aynı Görüşte misiniz?
evet9
hayır11
cevapla 19.07.2010 11:32

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Hakkâri'de sivil kıyafetli üsteğmene bombalı saldırı
400 sivil toplum örgütü 'barış' için toplandı
CHP komisyonu 'Kürt raporu' için bölgede
Fen ve sosyal lise kontenjanları arttı
SBS tercihlerinde yarın son gün
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol