'Sen gidersen terör de biter'

Erdoğan'ın "Terör bitecekse çekilmeye hazırız" sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Açılım politikası yaptın, ülkeyi ikiye böldün. 'Biz çekilmeye hazırız' diyorsan, yapacağın çok basit. İki satır dilekçe yazıp ayrıl" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Terör bitecekse biz çekilmeye hazırız" sözlerine "Açılım politikası yaptın, ülkeyi ikiye böldün, ülkede kardeş kavgası çıkardın. Sen gidersen bu ülkede terör biter, bu ülkeye huzur gelir. 'Biz çekilmeye hazırız' diyorsan, yapacak çok basit. İki satır dilekçe yazıp ayrılmak" yanıtı verdi. Referandum gezilerini sürdüren Kılıçdaroğlu Kilis'te ve Kahramanmaraş'ın bazı ilçe ve beldelerinde güncel konuları değerlendirirken şu mesajları verdi:

AKLI BAŞINA GELDİ

Başbakan demiş ki (terör bitecekse çekiliriz) aklın yeni mi başına geldi Başbakan. (1984'den beri terör var) diyor, peki sen orada 8 yıldır niye oturuyorsun? Açılım politikası yaptın, ülkeyi ikiye böldün. Ülkede kardeş kavgası çıkardın.
Hükümetten çekilince terör sorununun çözülüp çözülmeyeceğini görmek için sayın başbakanın hükümetten çekilmesi lazım. Hükümetten çekilirse, hep beraber göreceğiz. Terör durur mu durmaz mı?
- Hükümetten çekilirse, yeni bir hükümet kurulur. Terör konusunda izleyeceği politikalar ortaya çıkar. Eğer yeni hükümet terörü sona erdirmezse, başbakan çıkar şikayet eder.
Biz çekilmeye hazırız diyorsa, yapacağı şey çok basit. İki satırlık bir dilekçe yazıp ayrılmak. (Ben terörü sona erdiremedim, tam tersine toplumu böldüm, toplum karpuz gibi ikiye bölündü. Ben çekiliyorum yeniden ulusal birliği güçlendirecek bir hükümet kurulsun. Terörü sona erdirsin. Bunlara fırsat veriyorum) deyip iki satırlık dilekçe yazsın.
8 yıldır ülkeyi yönetiyorsun. Şimdi şikayet ediyorsun. Sonra da (terör bitecekse çekilirim) diyorsun. Recep Bey, sen gidersen bu ülkede terör biter. Bu ülkeye huzur gelir.
Recep Bey niye anayasa değişikliği istiyor. Yüce Divan'a gitmemek için. Recep Bey, kul hakkı yemişsen Yüce Divan'a gideceksin. Niye evet diyeceğiz? Seni Yüce Divan'dan kurtarmak için mi?
(Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Şu kadar boyuyla konuşuyor" sözlerinin hatırlatılması üzerine) İşi boyla çözmek, bunu dile getirmek, boyu uzun olanın aklının kısa olduğunu gösterir. Bunu Sayın Bülent Arınç'ın değerlendirmesi gerekir. Boyunun benden uzun olması, aklının benden uzun olmasını da gerektirmez. Demek ki, aklı daha kısa. Kılıçdaroğlu Kilis'te "Gidip vatandaşa 'Evet derseniz herşey yolunda, ama hayır çıkarsa su paranızı, kömür paranızı keseriz, yeşil kartınızı iptal ederiz. 65 yaş üzerindekilerin paralarını keseriz' diyorlarmış, Referandumda şantaj dinlemeyin evet deyin"dedi.

Aşık Mahsuni'nin memleketinde
Kılıçdaroğlu, halk ozanı Aşık Mahsuni'nin memleketi olan Berçenek köyünde vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu, Aşık Mahsuni'nin aslı Hacıbektaş'ta olan temsili mezarını da ziyaret etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, ayrıca Ashab-ı Keyf türbesine de giderek bilgi aldı.

kalan karakter 460

Elçi bey Elçi bey // İZMİR

Sen gelince bitecek mi ? İnandığın ve yapacak olduklarını söyle. Ne halkı kandır nede kendini.
"Ya olduğun gibi görün,yada göründüğün gibi ol."

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 02.08.2010 01:45
atillakoc21 atillakoc21 // İSTANBUL

demekki terörü hükumeti zora sokmak için siz yapıyor planlıyorsunuz

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 02.08.2010 01:30
serefhant serefhant

Kemal Bey ilk basta ne dedigine dikkat et.
Birincisi sen kim oluyorsun da toplumu karpuza benzetiyorsun.Asil karpuz su an ki CHP dikkat ederseniz su an ki diyorum sizden once ki ler sizden daha iyiydi sayini Baykali yerinden ettiniz simdi Turkiye Cumguruyeti halkini yerinden etmeye calisiyorsunuz,Bu arada dikkat edilecek olursa CHP yonetimi basta oldugu donemlerde Turkiye de daha cok teror olaylari ve faili mechul olaylari oluyordu.BUnlari yapan da sizlerdiniz simdi ise yine teror orgutu ile calisiyorsunuz.Muhalefeti yerinden etmek istiyorsunuz.Turk halki artik eskisi gibi degil her sey degisti.Su anda toplumu ikiye bolen sizsiniz.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 01.08.2010 22:41
acibadem 1 acibadem 1 // İSTANBUL

yaniiiii... sen bu ulkenin basbakanina resmen terorun tek sorumlusu sensin diyorsunnn.... ilginc hakikaten ercekten komiksiniz,, yaaa,,, komik ve basit...

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 01.08.2010 21:17
07AS07 07AS07 // ANTALYA

bay kemal! senin derdin sadece iktidara gelip,yandaşlarına rant kapılarını tekrar açmak..milleti falan düşündüğünüz yok sizin..

Aynı Görüşte misiniz?
evet7
hayır2
cevapla 01.08.2010 15:07

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Teröre karşı kurumsal işbirliği
Haber turu!!
Ankara KOM'a işkence suçlaması ile soruşturma
Çatalca'da patlamamış 3 adet bomba bulundu
Balyoz'da hafta sonu mesaisi
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol