İLİŞKİLİ HABERLER
"Cumhurbaşkanı seçimi AK Parti'yi ikiye bölecek"
Oyunun rengini belli etmedi

"Cumhurbaşkanı seçimi AK Parti'yi ikiye bölecek"

Erdoğan'ın 2012'de Köşk'e çıkmaya heveslendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Gül, yeniden aday olursa AKP bölünür" dedi

Yurt gezilerini Mersin ve Adana'da sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti otobüsünde gazetecilerin soruları üzerine Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin AK Parti içinde bir krize neden olabileceğini öne sürerek, "AKP ve AKP'li seçmenler için yaşanabilecek en büyük kriz, kimin cumhurbaşkanı adayı olacağıdır'' dedi. Başbakan Erdoğan'ın referandum sonrasında 13 Eylül sabahı, CHP'nin üst yönetimine ilişkin sözleri olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan'ın cumhurbaşkanlığı hevesi, AKP'de büyük kriz yaratacak. Abdullah Gül'den bir an önce kurtulma, 2012'de Köşk'e çıkma ve yarı başkanlık modelini uygulama hevesinde olduğu çok açık ortada. Başbakan, başka partinin iç işleriyle uğraşacağına kendi gizli gündemini itiraf etsin ve AKP içinde bundan sonra yaşanacak en büyük krizi çözmeye çalışsın. AKP ve AKP'li seçmenler için yaşanabilecek en büyük kriz, kimin cumhurbaşkanı adayı olacağıdır. Abdullah Bey'i aday gösterecek 20 milletvekili mutlaka parti içinden çıkar. Gül, yeniden aday olursa, AKP ikiye bölünebilir.'' Kılıçdaroğlu, Mersin'deki mitingde de hükümetin vatandaşlara "yeşil kart vermeme, kömür dağıtmama" şantajı yaptığını iddia ederek şöyle dedi: "Anayasa değişikliğinin iyi olduğunu düşünüyorsan, çık bir televizyon kanalında karşıma, boyuna postunu göstereyim sana. Şimdi her yerde şantaja başladılar. Evet vermezseniz, yeşil kartlarınızı iptal ederiz, kömür vermeyiz diye. Şantajcı Recep. Başbakansın. Adam gibi ülkeyi yönet. Senin görevin şantaj yapmak mı? Yönetemiyorsan çekil, orada ne işin var?"

O ANANIN YANINDA

Kılıçdaroğlu, daha önce Başbakan'ın Mersin'de "Ananı da al git" dediği çiftçi Kemal Öncel'i ve annesini de evinde ziyaret etti. "80 yaşındaki annem Hümmü Öncel yataktan kalkamadığı için anamı da alıp mitinge getiremiyorum" diye mesaj gönderen Kemal Öncel'e, "O zaman biz ziyaret edelim" diyerek giden Kılıçdaroğlu, Hümmü Öncel Öncel'in elini öptü. Kemal Öncel'in babası Halil İbrahim Öncel de geçmişte bir çok partiye oy verdiğini ancak hiç bir zaman Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermediğini ifade ederek, "Kemal bey gelmiş evimize ben de CHP'ye oy vereceğim'' dedi. Adana'da Uğur Mumcu Alanı'nda coşkulu bir kalabalığın karşısına Adana Demirspor ve Adanaspor kaşkollarıyla çıkan Kılıçdaroğlu, konuşmasında yine Başbakan 0ºErdoğan'ı hedef aldı.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol