CHP'li vekilden 'ıslak' destek

  • yeni haber
  • İHA
  • Giriş Saati : 22.01.2011 17:19
    Güncelleme : 22.01.2011 17:23

CHP Milletvekili Şevket Köse ve Has Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, TEKEL işçileri gibi havuza girerek Haksen Sendikası'nın eylemine destek verdi.

Haksen Sendikası tarafından 4-C'li çalışanların mağduriyetlerini dile getirmek için Demokrasi Parkı önünde basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasına Haksen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Babacan, sendika üyeleri ve TEKEL işçilerinin yanı sıra, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Has Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Sendika adına basın açıklamasını yapan Basın Koordinatörü Süleyman Işık yaparak, Haksen'in 4-C'li çalışanlar için verdiği hukuk mücadelesini dile getirdi.
Süleyman Işık, TEKEL işçilerinin Ankara'da ki Abdi İpekçi Havuzunda yaşadıklarını simgesel olarak, yeniden yaşayacaklarını ve onların onurlu mücadelelerine destek vereceklerini ifade etti.

Basın açıklamasının ardından kalabalık grup halinde Demokrasi Parkı içersinde bulunan havuza doğru yöneldi. İlk olarak Haksen sendikasının başkan ve yöneticileri soğuk suyla dolu havuza elbiseleri ile birlikte girdi. Bazı TEKEL işçilerinin de girdiği havuza girdiği gören CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, eylemcilere destek vermek için paçalarını sıyırarak, ayakkabısını ve çorabını çıkartıp havuza girdi. Eylemcilerin yanına kadar gelen CHP Milletvekili Şevket Köse, kendisini alkışlayan eylemcileri selamladı.

Daha sonra Has Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, elbiseleri ve ayakkabısıyla suya atladı. Havuzun ortasında eylemcilerin eylemine destek veren siyasiler bir süre havuzda bekledikten sonra eylemin bitmesiyle havuzdan dışarı çıktılar.



CHP Milletvekili Şevket Köse, TEKEL işçilerinin Ankara Abdi İpekçi Parkında ki eylemlerinde de onların yanında olduğunu, bu günde yanlarında olduğunu belirterek, "Kardeşlerimizin haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu belirtmek ve onlar gibi olduğumu göstermek için bu haklı eylemi destekliyorum. Tüm Adıyamanlıları bu duyarlı mücadeleye destek vermeye davet ediyorum" dedi.

Has Parti İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış ise, 4-C mağduriyetini dile getirmek için yapılan bu anlamlı eyleme destek verdiklerini kaydederek, işçilerin haklı mücadelesini desteklediklerini söyledi.

Havuza giren siyasiler ve eylemcilerin soğuk havada girdikleri havuzdan çıkınca üşüdükleri görüldü. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Danıştay'dan bir ilk: Meclis'e Çubukçu için suç duyurusu
AK Parti'den istifa eden İrbeç MHP yolunda
Heykel polemiği tatlıya bağlandı
İnan ve Eşin, tekrar cezaevinde
'Yaşam tarzı ile ilgili endişeleri gidermek gerekir'
Bahçeli'den Danıştay'a sert eleştiri
Okkan tetikçisi serbest
Ersever'i başına çuval geçirip arkadan vurdular
Temizöz davasında 'Toros' polemiği
Spor ayakkabısı yakalattı
Balyoz'a göre: İMKB'ye albay, İDO'ya yarbay
'Değişimin Liderler'i zirvesi İstanbul'da
Askere sivil ombudsman ayarı
İtalya, Toğuç'u serbest bıraktı
Balbay: Doğan gerçekleri çarpıtıyor
Erbakan yeniden hastaneye yattı
CHP'li Kamer Genç by-pass ameliyatı oldu
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol