Kızılay'dan deprem fırsatçılarına tepki

Kızılay çadırlarının depremzedelere parayla satıldığı iddialarına değinen Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Depremden ve başkalarının mağduriyetinden istifade etmek isteyen soysuz ve ahlaksız insanlar her yerde çıkar. Bunlara ne Kızılay'ın yapabileceği bir şey var, ne devletin, ne de milletin" dedi.

Kartal'da bulunan Türk Kızılayı Marmara Afet Lojistik Merkezi'nde (MAFOM) toplanan gıda maddesi, bebek maması, kadın ihtiyaç malzemeleri, giysi ve diğer malzemeler TIR'lara dolduruldu. 140 tonluk ihtiyaç malzemesi Van'a doğru yola çıktı. Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, gönderilen tüm yardım malzemelerinin, oradaki ihtiyaçlar göz önüne alınarak ve ihtiyaç tespit çalışmaları sonucu belirlendiğini söyledi. Akar, vatandaşlardan, depremzedelere desteklerinin devam etmesini istedi. Akar, yıkılan bir binanın müteahhidinin, hasar görmeyen kendi villasının bahçesine Kızılay çadırı kurması ve Kızılay yazılı çadırların bölgede bazı kişilerce para karşılığı satıldığı yönündeki haberleri de değerlendirdi.

Bu tür olayların yaşandığını belirten Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, şunları söyledi;
"Bunlar her deprem de, her selde, her afette olur. Depremden ve başkalarının mağduriyetinden istifade etmek isteyen soysuz ve ahlaksız insanlar her yerde çıkar. Bunlara ne Kızılay'ın yapabileceği bir şey var, ne devletin, ne milletin. Bunlar olacaktır ama bunlar cüzidir, palyatiftir. Bunlar toplam yardımlar arasında binde biri bile bulmayacak bir orandadır. Bu olayları şiddetle kınıyorum. Kendi villasının bahçesine Kızılay'ın çadırını kuran bir insanla ilgili siz ne düşünüyorsanız ben de aynısını
düşünüyorum. Ama oradaki şartlarımızı da hesaba katacak olursak, bunları denetlemek ve koordinasyon altına almak da çok zor bir hadisedir. Dün gördüğünüz gibi yüzlerce metrelik kuyruklar oldu. Vatandaşlar çadır aldılar, battaniye ve diğer lojistik malzemeleri aldılar. Dağıtım yapmak zorunda kaldık. Bunların içerisinde çok mağdur, çok ihtiyaç sahibi insanlar olduğu gibi ahlaksız insanlar da olabilir. Dolayısıyla buna yapacak bir şey yok. Van halkının, Erciş halkının gerçek ahlaki seviyesi, hasar görmüş binaların altında bulunan dükkanlardaki sebze, meyve ve ihtiyaç maddelerini izinsiz almamaları ve yağma olaylarının olmaması ile ortadadır. Ancak arada villasının bahçesine bilmem ne yapan adamda çıkacaktır."
Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!