Ankara'da hareketli saatler

MİT yöneticilerinin ifadeye çağrılmasının yankıları sürüyor. Hakan Fidan'ın adliyeye gidip gitmeyeceği henüz netleşmemişken Ankara'da hareketli saatler yaşandı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek için Çankaya Köşkü'ne geldi. Görüşme sonrası Köşk'ten ilk açıklama yapıldı. Köşk'ten yapılan açıklamada; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gelişmeleri yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Gül konu hakkında düzenli bilgi alıyor, olağan görüşmenin büyük bölümü son gelişmelerle ilgiliydi' denildi.

FİDAN, CUMHURBAŞKANI GÜL İLE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Gül ile haftalık olağanüstü görüşmesini yapmak için Çankaya Köşkü'ne çıkan MİT Müsteşarı Hakan Fidan görüştü. 1 saat süren görüşmenin öncesinde Hakan Fidan'ın İstanbul'da olduğu iddia edilmiş ancak teyit edilememişti. MİT Müsteşarlığı'nda üst düzey yöneticilerle toplantı da yaptığı iddia edilen Fidan, Çankaya Köşkü'ne çıktı.

Özel yetkili savcı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve yardımcısı Afet Güneş ile MİT görevlisini ifadeye çağırmış bugün de gözler Köşk'e çevrilmişti.

Diğer yandan da Başbakan Erdoğan da saat 17.30'da Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmek için Çankaya Köşkü'ne çıkacak.

MİT müsteşarı Hakan Fidan ve diğer MİT yöneticilerinin ifadeye çağrılmasının ardından, savcının MİT mensuplarına ne soracağı da gündeme geldi. MİT mensuplarının KCK yapılanmasının faaliyetlerinde ve eylemlerinde rolü olduğu iddia ediliyor.

ADALET BAKANI BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜ
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmasıyla ilgili etkiler sürerken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Başbakan Erdoğan ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın özel savcılık tarafından ifadeye çağırlmasının ardından gözler Fidan'ın ifade verip vermeyeceğine çevrilmişken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi. Hakan Fidan'ın henüz İstanbul'a gitmediği, Ankara'da olduğu öğrenilirken, Bakan Ergin'in Başbakanlık Merkez Bina'ya gelmesi akıllara Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılması konusunu getirdi.



AK PARTİLİ KURMAYLARI BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜ
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik ile Haluk İpek, içtüzük değişikliğinden dolayı geldikleri tahmin edilen Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrıldı.

Başbakanlık Merkez Bina'ya saat 14.45'te gelen AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek ve Hüseyin Çelik Başbakanlık'tan ayrıldı. Yaklaşık 45 dakika Başbakanlık'ta kalan Canikli, İpek ve Çelik'in içtüzük değişikliğiyle ilgili olarak Başbakanlık Merkez Bina'ya geldikleri tahmin ediliyor.

Öte yandan daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Başbakanlığa gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrıldı.

GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL, BAŞBAKANLIK'TA
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, olağan görüşme kapsamında Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

Başbakanlık Merkez Bina'da hareketli dakikalar devam ediyor. Önce Adalet Bakanı Sadullah Ergin, daha sonra da AK Partili kurmaylar Nurettin Canikli, Hüseyin Çelik ve Haluk İpek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi. Bakan Ergin ve AK Partili kurmayların Başbakanlık'tan ayrılmasının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel olağan görüşme kapsamında Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!