Tarsus'tan bir elektronik posta aldım.
Okurumuz Ahmet Feyzioğlu bir öneride bulunmuş.
Diyor ki; "Günümüzde sofralarımızda her zaman başköşede tuttuğumuz ekmekler bayatlayınca yeri sofra değil, çöplükler oluyor.
Her ne kadar 'Ekmek nimettir, yeri çöplük değildir' desek de, tüm çöp kutuları ekmekle dolu.
Sofralarımızda her zaman başköşede tutuyoruz ama...
Özellikle yaz aylarında ekmek tüketimi düşerken, bayatlayan ekmekler ise çöp kutularına atılıyor.
Bu olumsuz durum tüm uyarılara rağmen devam ediyor.
Çöpe atılan ekmeklerin yeniden değerlendirilmesi, heba olmaması için bazı kişiler çöplüklerden ekmekleri toplayarak hayvanlarına yem olarak veriyor.
Adana'da başlatılan bir uygulama ile çöpe ekmek atılmaması için kentin muhtelif yerlerine ekmek kutuları yerleştirildiğini öğrendik.
Adana Yüreğir ilçesinde başlatılan uygulamanın çok güzel ve olumlu olduğu belli.
Uygulamanın benzerinin Tarsus'ta da yapılması sağlanmalı.
Tarsus nüfusu 400 bine yaklaşan bir kent. Bu kentin değişik semtlerine çöp kutularından ayrı ve en az 5-10 metre uzağına bayat ekmeklerin atılabileceği bir ekmek kutusu konulursa çok iyi olur. Böylece hayvanlara yem olarak verilebilir.
Hatta bazı fırınlar bayat ekmeklerini poşetle belli noktalarda halka ücretsiz dağıtabilir."
Şikayeti köşeme taşıdım. Umarım sonuç alırız.