2
yılda bir düzenlenen Geleneksel Gıdalar Sempozyumu'nun 4'üncüsü, Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) ev sahipliğinde tamamlandı. ÇÜ Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Gıda Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası işbirliğinde düzenlenen sempozyuma, birçok üniversiteden akademisyenler, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Farklı illerden ve üniversitelerden gelen yaklaşık 600 katılımcıya aynı zamanda Adana'nın tanıtımı da yapıldı.
MİNİ KONSER VERİLDİ
ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, gıdaların ulusal kimliklerin yaşatılmasında önemli olduğunu söyledi.