Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Fitopatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Aysan, taze tüketilen sebze-meyvelerin üzerinde, insanlara zarar vererek hastalanmalarına yol açan bakterilerin olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aysan, insan sağlığını olumsuz etkileyen bu bakterilerin insanlara bulaşmaması için yapılması gerekenleri de anlattı. Bakteriyel etmenlerin bitkilere etki etmemekle birlikte taze tüketilen sebze/meyvelere bulaşarak insanların hastalanmasına neden olduğunu belirten Prof. Dr. Aysan, "Salmonella enterica bağırsak enfeksiyonuna neden olan bir bakteridir ve pişirilmeden tüketilen hayvansal besinlerden ve sebze/meyvelerden insana bulaşır. Koli basili olarak bilinen memeli hayvanların kalın bağırsağında yaşayan faydalı bakteri türlerinden biri olmasına karşın, insanda kanlı ishale ve ölüme yol açabilir" dedi.