Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin bir başka tehlikenin de sularda yaşanan kirlilik olduğunu belirtti. Uluşahin, Uludağ'ın eteklerinden doğan kaynaklardaki suların hepsinin 1'inci kalite yani içilebilir su nitelikte olduğunu ancak bu akarsuların Bursa Ovası'nı kat ettikten sonra 4'üncü kalitenin altına düştüğünü ifade ederek şöyle devam etti: "4'üncü kalite su demek, bırakın içmeyi tarımsal sulamaya dahi uygun olmayan kriterde su anlamına geliyor. Nilüfer Çayı'nın sıkıntısı sanayi bölgelerine girdikten sonra başlıyor. Yaz aylarında kentin doğu bölgesinde bulunan Deli Çay tamamen kuruyor ve Deli Çay'ın kaynağı bir tekstil fabrikasının atık deşarj borusu haline geliyor. Daha sonra bu atıklar Nilüfer Çayı ile birleşiyor. Nilüfer Çayı kaynağından doğup Deli Çay ile birleşip Marmara Denizi'ne dökülene kadar 203 kilometrelik bir yolu kat ediyor ve yaklaşık 20 bin hektarlık bir alan tarımsal sulamaya uygun su kalitesine sahip olmayan bu çayın suları ile sulanıyor. Bu suyla sulanarak yetişen ürünler ve bu suyu içen hayvanların ürünleri bizim soframıza geliyor. Tek kelimeyle suyumuzla ve geleceğimizle oynuyoruz."