Satılan 100 otodan 5'i lüks

Satılan 100 otodan 5'i lüks

  • 06.09.2010

Lüks otomobil satışları ağustos sonu itibariyle yüzde 66 gibi yüksek oranda arttı. Lüks otoların toplam pazardaki payı yüzde 5'e yükseldi

Türkiye'de lüks otomobil tutkusu giderek artıyor. 2010 yılı Ocak-Ağustos döneminde 11 bin 700 lüks otomobil satıldı. Lüks otoların, toplam pazardaki payı yüzde 5'e çıktı. Yani, bu dönemde satılan her 100 otomobilden 5'i lüks oldu. Geçen yılın aynı döneminde 7 bin 524 adet lüks otomobil satılmış, lüks otoların toplam pazardaki payı yüzde 4 olarak gerçekleşmişti. Segmentlere göre bakıldığında lüks otoların (E segmenti) satışı ağustos sonu itibariyle yüzde 66 gibi yüksek bir oranda arttı. Üst sınıf lüks otolardaki (F segmenti) artış ise yüzde 21 oldu. Lüks oto satışları ağustos itibariyle 5 bin 763 adetten, 9 bin 567 adede, üst sınıf lüks oto satışları ise bin 761 adetten, 2 bin 133 adede yükseldi.

SINIF ATLIYORLAR

Tüketicilerin lüks tutkusundaki artışı, diğer segmentlerin satışlarına bakarak görmek mümkün. Lüks otoların bir altı olan D segmentinde ki artış, talebin üst segmente doğru arttığını gösteriyor. Ocak- Ağustos döneminde D segmenti satışları yüzde 24 artışla, 30 bin 657 adetten, 37 bin 114 adede yükseldi. D segmenti otoların pazar payı yüzde 14 oldu. Firmaların düzenlediği kampanyalardaki cazip kredi avantajlarından yararlanan tüketiciler, lüks otolara daha rahat yöneldiler. Bir anlamda tüketiciler, şartlarını zorlayıp bir üst sınıfa geçti. Bu yüzden küçük otoların (B segmenti) satışlarındaki artış yüzde 10'da kaldı. Pazardaki en ucuz otoların (A segmenti) satışı ise yüzde 50 düştü.

En pahalı otonun fiyatı 620 bin euro
Türkiye'de 2 bin 133 adet üst sınıf lüks otomobil satıldı. Bu dönemde 8 adet Bentley, 14 adet Ferrari, 3 adet Lamborghini, 14 adet Maserati, 219 adet Porsche satışı gerçekleşti. Lüks otoların fiyatları 100-620 bin euro arasında değişiyor.

1600cc üstündekilerde % 38'lik artış
Bir başka veri daha tüketicilerin lüks otolara yöneldiğini gösteriyor. Ocak-Ağustos döneminde 1600-2000 cc hacmindeki araçların satışlarındaki artış dikkat çekici. Bu araçların satışı yüzde 38 arttı. Yüksek vergiye rağmen, tüketiciler büyük motorlu araçlara yöneldi. 1600 cc altındaki araç satışlarındaki artış ise yüzde 15'te kaldı.

kalan karakter 1000

gigaworks gigaworks // İSTANBUL

ya en yüksek fiyatlar bizde benzininden tut vergilerine ama en klas araçlarda bizde ülkemin insanı paraya acımıyor

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 06.09.2010 23:28

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Otomobil Haberleri
Diğer Otomobil Haberleri
Skoda'nın SUV modeli Yeti'de motor seçenekleri çoğalıyor
Mitsubishi yeni modellerle daha da iddialı
Çocuk koltuklarında yüzde 15 indirim var
Mercedes Benz Türk'ten C-Serisi'ne özel faiz
Hyundai'nin amiral gemisi Genesis'ten coupe sürprizi
Volvo yeni modellerle atağa kalkıyor
Temmuzda her iki dakikada bir Toyota otomobil satıldı
Citroen'de faiz ağustosta yüzde 0
Seat Ibiza ailesi iki modelle genişledi
Pirelli 20 yıl sonra F1 pistlerine dönüyor
VW ticarilerde indirim 5 bin TL'yi geçti
Günde 24 TL taksitle Renault Fluence
Zengini fakiri otogaza koştu
İster taksiti ötele ister sıfır faizle kredi kullan
Terios hem alırken hem kullanırken ekonomik
SsangYong'ın hediye kampanyası sürüyor
Seat Exeo'da 4.400 lira indirim var
Peugeot'nun sıradışı otomobili RCZ yola çıktı
Şimdi alan ocakta ödemeye başlıyor
Türkiye'nin en yavaş otomobilleri
Everest'e tırmanan ilk küçük araç oldu
Audi 6 yeni modelle sürprize hazırlanıyor
Alfa Romeo Giulietta üç farklı sürüş keyfi sunuyor
Nissan'dan yeni bir crossoverJUKE
Kişiye özel Fiesta
Yenilenen Kia Sportage SUV pazarına hızlı girdi
Avensis ailesi Wagon seçeneğiyle genişledi
İtalyanlara otoyu sevdiren efsane Panda 30 yaşına bastı
Ford Kuga'ya otomatik şanzıman dopingi
2011 model Chevroletler'in satış fiyatları değişmedi
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol