Devler, Türk markası için tasarladı

Gossip Girl dizisinin oyuncuları, Hollywood'un ikiz yıldızları Mary Kate ve Ashley Olsen ve daha niceleri, bir Türk markası için tasarım yaptı. Bu yaratıcı çalışmanın perde arkasını markanın yaratıcısı Gaye Çevikel anlattı

Geçtiğimiz günlerde bir Türk markası, ana yurdundan kilometrelerce uzakta, hem New York sanat camiasını hem de Hollywood'u çok heyecanlandıran bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Markayı tanıyoruz; Türkiye'nin uluslararası areneya ilk çıkan tasarım markası Gaia&Gino. Andree Putman, Karim Rashid, Yves Behar gibi dünyaca ünlü tasarımcıların, marka için ürettiği objelerle dünya genelinde ciddi bir takipçi sayısına sahip olan Gaia&Gino, son işbirliğini de New York'un ünlü tasarımcısı Harry Allen'la gerçekleştirdi. Allen'ın tasarladığı objeler, markanın ruhuna uygun, uzun boylu ve yuvarlak hatlı vazolardı.

ÖNCE EVİNDE DENİYOR
Olayların devamını Gaia&Gino markasının yaratıcısı Gaye Çevikel anlattı: "Allen, Goddess Adorned (Tapılan Tanrıça) Koleksiyonu'nu hazırladıktan sonra, vazoların satışa çıkmadan önce daha iyi bir amaca hizmet etmesi fikrinden bahsetti. Aklımıza, bir hayır kurumu için bağış gecesi düzenlemek geldi. Bu işe sponsor olan Swarovski ile 15 ünlü isimden vazolarımızı yeniden tasarlamalarını istedik. Moda dünyasında stil ikonu olarak kabul edilen Mary Kate ve Ashley Olsen kardeşler, Gossip Girl dizisinde Lily van der Woodsen karakterini canlandıran Kelly Rutherford; Jackie Onasis, Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn gibi efsanelerin mücevher tasarımcısı Kenneth Jay Lane, modacı Doo-Ri ve ayakkabı dehası Rupert Sanderson, bizim için tasarım yapan ünlüler arasındaydı. Tasarımlar bize teslim edilince, New York'ta bir gece düzenlendi ve tüm parçalar AIDS'le evsizlik sorununa çözüm için kurulan Housing Works adlı yardım derneğine bağışlandı." Çevikel, dünya basınında da geniş yer bulan gecede, tüm parçaların satıldığını ama toplanan para miktarını henüz öğrenemediklerini belirtiyor. Şu sıralar, dünyanın en saygın tasarım fuarları olan Paris'teki Maison & Objet, Milano'daki Macef ve New York'taki International Gift Shop Ascent of Design'a katılmak için hummalı bir çalışma içinde olan Çevikel'e "Tasarlanan vazolardan biri de sizde kaldı mı?" diye sorduğumda, "Almamak için kendimi çok zor tuttum. Aslında Gaia&Gino'dan çıkan her bir parçayı evimde test ederim. Onunla yaşamanın nasıl olduğunu görüp, öyle piyasaya sürerim. Pek çok tasarım, evimde benimle mutlu olmadığı için üretilmemiştir," cevabını verdi. Çevikel'in üretmeye karar verdiği 'şanslı' parçalar, dünyanın en saygın tasarım butiklerinde sergilenmeye de hak kazanıyor. Gaia&Gino markası, halihazırda New York'taki tasarım müzesi MoMA'nın mağazası, Barney's New York, Hong Kong'un tasarım mağazası Lane Crawford, Dubai'deki Boutique 1 ve Paris'teki Colette gibi dünyanın en saygın tasarım noktalarında satışta. Çelikel, "Dünya genelinde 400'den fazla satış noktamız var. ABD, ilk ve en önemli pazarımız, ama Ortadoğu'da da markaya ilgi çok yoğun. Katar, Dubai ve Beyrut, Amerika'yla yarışacak noktaya geldi," diye ekliyor. Gelecekteki planları arasında Çin ve Hindistan pazarına girmek olduğunu söyleyen Çevikel, "Dünyada neden bir Türk tasarım markası yok, diye düşünürdüm. Artık biz varız," diye açıklıyor haklı gururunu. Markanın yaratıcısı Çevikel, isminin İngilizce yazılışıylae köpeği Gino'nun adını yan yana yazılmasıyla yaratmış markasının ismini. Gaia&Gino markası, Baccarat, Lalique, Kosta Boda gibi tasarım devleriyle aynı yerlerde satılıyor. Yedi yıla 18 tasarım ödülü sığdıran ve dünyanın değişik noktalarındaki 13 ayrı müzenin koleksiyonlarında yer alan Gaia &Gino'nun adını taşıyan dört ürün de, tasarım klasiği olarak kitaplardaki yerini almış, öğrencilere ders olarak okutuluyor.

Yazarın Önceki Yazıları
Uzmanından saç için tavsiyeler ( 07.01.2012 )
Modaya uygun bir yıl için ( 01.01.2012 )
Son dakika alarmı ( 31.12.2011 )
Modada 2011 ( 25.12.2011 )
Galliano'nun tahtının yeni sahibi ( 18.12.2011 )
Markalaşmak için tutku şart! ( 17.12.2011 )
Modacılar zaman kapsülüne girerse ne olur? ( 11.12.2011 )
İşte yeni stil ikonumuz ( 04.12.2011 )
En iyisini o alıyor ( 03.12.2011 )
Lady Gaga, New York’u istila etti ( 27.11.2011 )
Diğer Pazar Sabah Haberleri
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol