Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AİLENİZİN DOKTORU DR. EREN EROĞLU

Her iktidarsızlık psikolojik değildir

İddia o ki, her üç erkekten ikisi dönemsel ya da süreğen olarak sertleşme sorunu yaşıyor. Ancak eskiden erkeklerin bahsetmekten korktuğu bu konu artık tabu değil, çünkü tedavisi mümkün

Ne mutlu biz erkeklere ki artık iktidarsızlık ya da başka söylenişi ile sertleşme bozukluğundan bahsetmek tabu olmaktan çıktı. Bundan 10 sene önce gençler bile üzerlerine yapışıp kalacak diye iktidarsızlıktan bahsetmekten korkardı. Fakat bugün kahvehane muhabbetlerinde en çok konuşulan ve üzerinde şakalar yapılan konulardan biri, çünkü artık hiçbir erkek eskisi kadar çaresiz hissetmiyor kendini. Çok etkili ilaç tedavileri, problem yaşayanların önemli kısmında sorunu çözüyor; fayda görmeyenlerde ise diğer tedavi yöntemleri umut olmaya devam ediyor. Özellikle genç yaşta görülen sertleşme bozukluklarının kökeninde daha çok psikolojik sebepler yatıyor. Daha genç olanlarda cinsel güce dair duyulan endişe ve performans anksiyetesi başı çekiyor, yaş ilerledikçe yaşam kaygısı ve gündelik stres bunların yerini alıyor. Fakat her sertleşme bozukluğunu psikolojiktir diye sınıflamak doğru değil. Organik ya da başka nedenlere bağlı sertleşme bozuklarını tanımamak onların iyileşme şanslarını ortadan kaldırıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA