Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE FERHANGİL

Yazdan göz kırpanlar

Paris, Londra, Milano ve New York Moda Haftaları'nda 2011 ilkbahar-yaz trendlerini belirleyen defileleri sona erdi. İşte önümüzdeki yazın modasına erken bakış

Etek boyu uzuyor: Kış sezonunda bilek üzerinde kullanılan etek boyları yaz için uzayıp, yerleri süpürmeye başlıyor. Tek renkli, ince kumaşlı, düz kesimli akıcı modeller hâkim olacak gibi görünüyor yaz sezonuna.
Jeane yeni formül:
Jean, spor ve günlük kullanımdan çıkıp, iyi dikilmiş modellerle yaz modasında yerini alıyor. Jean elbiseler ve ceketler günlük kullanım kadar gece için de "Buradayım," diyor.
Leopar: "Leopar yeni sezonun siyahı," diyor bir satın almacı. Bu sezon leoparı iddialı görüntü kadar, detaylarda ve spor kıyafetlerde de kullanıyoruz.
Beyaz ve dantel birlikteliği: Birbirine ve sıcak havaya fazlasıyla uyan ikili, beyaz ve dantel, 2011 yazında her ortama katılmaya hak kazanıyor. Paris Moda Haftası dantellerden ve beyazlardan geçilmiyordu.
Renkler karışmaya devam ediyor: 'Colour blocking' denilen tek renkli parçaları, farklı renklerle karıştırmaya 2011 yılında da devam ediyoruz. Yalnız bu yaz doğadan esinlenen desenlerle, sadece tek renkleri değil, marjinal desenleri de yan yana kullanmaya başlıyoruz.
Derinin hâkimiyeti devam ediyor: Uzun zamandır bas bas bağırdığım deri hükümdarlığı, yaz boyunca da istikrarından bir şey kaybetmiyor. Yazlık deriler eteklerden şortlara hatta straples bluzlara kadar her alana girmiş durumda.
Pantolonda geniş paça: 2011 yazının pantolonlarında 1970'lerin hâkimiyeti var. Paçalar ya diz altından bollaşıyor ya da fazlasıyla desenli modellerle karşımıza çıkıyor.
Bolca örgü: Lüks modada uzunca bir süredir öne çıkan el işçiliği, ince örgülerle daha da derinleşiyor. İpeklerin, tüllerin yerini bu yaz onlar kadar hafif işlenmiş örgü bluzlar alıyor.
Baştan aşağı siyah: Yazın kullanımı kısıtlanan siyah, bu sezon yanına hiçbir renk almadan podyuma çıkıyor. Baştan aşağıya siyah kullanımında güçlü kesimler ve parçaların detayları vurgulanıyor.
Renk bolluğu: 2011 yazında mavi, turuncu, mor ve çimen yeşili var. Özellikle Milano Moda Haftası'nda bu renkler bolca karıştırılarak kullanıldı.
Çizgiler ve noktalar: Bu yaz öne çıkan büyük çiçek desenleri kadar çizgiler ve puantiye de podyumu süslüyor. Çizgiler, ince de kalın da kullanılıyor. Puantiye de farklı boylarda karşımıza çıkıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA