Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FERHAT ÜNLÜ

Gezi Parkı'na destek verdi

Meryem Uzerli Muhteşem Yüzyıl'da başrolü paylaştığı Halit Ergenç gibi Gezi Parkı eylemlerine destek verdiğini açıkladı.
Ancak Almanya'da olduğu için Gezi Parkı'na gelmedi, Instagram'dan fotoğraf paylaştı. Yeri gelmişken söyleyelim. Gezi Parkı eylemleri; bir orta/orta-üst sınıf eylemi. Ve 'celebrity'lerin de ivme kazandırılmasına vesile olduğu bir hareket. 'Celebrity'lerin tavrı, apolitik kitleyi harekete geçirmede etkili oldu. Tam da bu yüzden 'celebrity'ler tansiyonu düşürecek mesajlar vermeli.
Çünkü eylemcilerin bir kısmı, onlara bakarak hareket ediyor.
Yeni Türkiye'nin; muhafazakarlar, laik Türkler ve Kürtler'in bir arada yaşamasına imkân verecek bir yumuşak ideolojiye ihtiyacı var. Türkiye'nin yeni elitleri/ intelijanyası bu mesele üzerine oturup düşünmedi. 'Ergenekon retoriği'ne sarılıp işin içinden çıkma kolaycılığını seçti. Ancak bu retorik artık iflas etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinin, kendisine yönelik uluslararası bir komplonun fitilini ateşlemek için başlatıldığına ve sürdürüldüğüne inanıyor. Ama operasyon zeminini ortadan kaldırmak için de Gezi Parkı'nda ifadesini bulan talepleri anlamak gerekir. Bu yüzden Erdoğan'ı en çok bilgilendirmesi, uyarması ve koruması gereken kurum olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Gezi Parkı eylemlerinin ne anlama geldiğini ve gelecekte neler yaşanabileceğini Başbakan'a anlatmalı. 'Dişli', dişi muktedir Hürrem Sultan bile iktidarını istihbaratla koruyup sürdürüyordu. Erdoğan'ın da istihbarata, şimdilerde her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA