Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Temiz kramponlar mücadelesine devam

'Temiz Kramponlar İddianamesi', şike, teşvik, tehdit, baskı, cebir ve şiddet suçu işlemiş bir suç örgütünün varlığı iddiasında. İşte 400 küsur sayfalık iddianamenin önemli başlıkları

6222 sayılı sporda şiddet yasası kapsamında yapılan "Temiz Kramponlar İddianamesi" iki gün önce kabul edildi. Artık dosya üzerindeki gizlilik kalktı. İddianame kamuya açıldı. Özel Yetkili Savcı Mehmet Berk'e göre ortada bir suç örgütü var. Bu örgütün çeşitli suç eylemleri var. Yasa nasıl değişirse değişsin suç suçtur. Şike, teşvik, tehdit, baskı, şantaj, cebir, şiddet suç olmaktan çıkarılacaksa tamam. O zaman bilmemne etmişim ben Yeni Türkiye'yi... Yok cezalar azalmakla beraber suç, suç olarak kalmaya devam edecekse buyurun iddianameye... Herkes açıp 400 küsur sayfa iddianameyi okuyamaz. Biz savcılık tarafından ortaya konanları özetleyelim.

21.02.2011 tarihinde oynanan Manisaspor-Trabzonspor maçında teşvik primi verilmesi yahut girişimi: Mehmet Berk'e göre Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu Fenerbahçeli yetkililer, Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ve teknik direktör Hikmet Karaman ile görüşmüştür ve Manisa'nın Trabzon karşısında iyi oynayarak müsabakanın Fenerbahçe lehine sonuçlanmasına çalışmıştır. Yıldırım, kulübünün mali işler sorumlusuna, Semih isimli şahsa 35 bin lira para vermesini emrediyor tapelerde. Karşılaşma için "Tarla", Futbolcular için "İşçi", Teşvik primi içinse "Ekim yapmak" tabirleri kullanılıyor sanıklar arasında.

26.02.2011 tarihindeki Fenerbahçe- Kasımpaşa futbol maçında şike yapılması: Mehmet Berk'e göre Aziz Yıldırım'ın talimatıyla Fenerbahçeli yetkililer, Kasımpaşa kalecisi Fırat Kocaoğlu ile irtibata geçti ve 100 bin dolar para karşılığı anlaştı, sonra bu para 75 bin dolar olarak ödendi. Bu konuda da İlhan Ekşioğlu ile Cemil Turan'ın konuşmaları var. Özellikle İlhan Ekşioğlu ile Tamer Yelkovan'ın konuşmaları daha net.

04.03.2011 tarihinde oynanan Kayserispor-Manisaspor maçında şike yapılması: Süper Lig'de geçen sezonun 24. haftasına gelindiğinde Fenerbahçe, 51 puan ve averajla lig lideriydi. Trabzon yine 51'le ikinci. Bursa 48 puanla üçüncü, Kayseri 43 puanla dördüncüydü. Bu dört takım da özellikle ilk üçü, şampiyon olarak ligi bitirebilirlerdi. İşte bu maçta savcılığa göre Aziz Yıldırım'ın talimatıyla Fenerbahçeli yetkililer Kayserispor'lu Önder Turacı ile şike anlaşması yapma girişiminde bulundular. Yıldırım ile Ekşioğlu diyaloğundaki "Üç tarlayı da sürdük. Yağmurda yağar ekinler çıkar başkanım," ifadesi ilginç. Sonrasında da Doğan Ercan ile İlhan Ekşioğlu arasında ne kadar para ödeneceği konuşuluyor.

06.03.2011 tarihindeki Beşiktaş- Trabzonspor maçında şike yapılması:
Savcı Berk'e göre Aziz Yıldırım'ın talimatıyla Fenerbahçeli yetkililer, Trabzonspor futbolcusu Serkan Balcı ile şike anlaşması yapmak istediler. Hatırlanacağı gibi Serkan Balcı o maçta 38 ve 42. dakikalarda üst üste iki sarı kart görerek oyundan atılmıştı. Yine bu bağlamda Aziz Yıldırım, Alaattin Metin, Ali Kıratlı, İlhan Ekşioğlu, Yusuf Turanlı gibi isimlerin karşılıklı tapeleri var.

06.03.2011 tarihinde Bursaspor-İBB Spor maçında teşvik primi verilmesi: Savcılığa göre bu karşılaşma öncesi de Yıldırım'ın talimatıyla Fenerbahçeli yetkililer, İBB futbolcularından İbrahim Akın, İskender Alın, Zeki Korkmaz, Can Arat ve Metin Depe'yle irtibata geçtiler. Bursaspor karşısında iyi oynamaları için teşvik primi teklif ettiler ve anlaştılar. Maçın ardından da vaat edilen teşvik primleri kimi futbolculara verildi. Yine Aziz Yıldırım ile İlhan Yüksel ve Ali Kıratlı diyalogları var iddianamede. "Üç tarlayı da sürdük" ifadesi üzerinde özellikle duruyor Savcı Berk.

07.03.2011 tarihinde Gençlerbirliği- Fenerbahçe maçında şike yapılması: Savcılığa göre Aziz Yıldırım'ın talimatıyla Fenerbahçeli yetkililer, Doğan Ercan ve Mehmet Şen ile bazı Gençlerbirliği oyuncularıyla ve yetkililerle görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler sonunda GB takımının yenilmesi karşılığında futbolcular Hurşut Meriç, Serkan Çalık, Mehmet Akgün, Murat Kalkan, Orhan Şam, Labinot Harbuzi, Aykut Demir, Michael Jedinak ve Randall Corrales ve kaleci Serdar Kulbilge'ye şike teklif edildi. Ayrıca Serdar Kulbilge'ye Fenerbahçe takımına transfer edileceği yönünde de söz verildi. Yine bu konuda bir dolu tape var ekte. Özellikle Doğan Ercan ve İlhan Ekşioğlu arasındaki tapede fiyatlar konuşuluyor. Ayrıca fiziki takip tutanakları var bu konuda. Emniyetçiler adım adım ve saat saat bahsi geçen isimleri takip etmiş.

20.03.2011 tarihinde Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında teşvik primi verilmesi:
Savcılığa göre Gençlerbirliği- Trabzonspor maçından önce Aziz Yıldırım'ın emriyle bazı Fenerbahçeli yetkililer, Mehmet Şen, Zafer Önder İpek ve Cengiz Demirel vasıtasıyla GB'li oyunculardan Serdar Kulbilge ve Mahmut Boz'a ulaştılar ve teşvik primi teklif ettiler/anlaştılar. Meseleyle ilgili bir tapede Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu'na "Ankara'da rahat mıyız?" diye soruyor Ekşioğlu da "Rahatız, rahat, çok rahat başkanım," diyor. Tabii hem şike ve teşvik hem de tehdit, baskı, şantaj, cebir, şiddet iddiaları burda bitmiyor Özel Yetkili Savcı'nın. Yasa nasıl değişirse değişsin, cezalar ne kadar düşerse düşsün bu iddianameyi konuşmaya devam edeceğiz. Türk futbolunun temizlenmesi adına mücadele etmeye devam edeceğiz. Haftaya devam...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA