Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Fenerbahçe'nin Recep Peker'i

Fenerbahçeliler kusura kalmasın. Fenerbahçe, 'Birinci Cumhuriyet'tir. 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' denmesi bundandır. 'Atatürk'ün tuttuğu takım' şaiyasından güç devşirmeleri de bu yüzdendir. Lakin, görünen o ki, Atatürk'ün "Ben sporcunun ahlaklı, zeki ve çevik olanını severim," sözü önemsenmemiş. Aynen Cumhuriyet'in 'cumhuru' dikkate almaması gibi. Cumhuriyet'in askeri vesayetle yönetilmesi neyse; Fenerbahçe'nin asker sevdası da odur. Mesela Fenerbahçe'ye 16.5 yıl başkanlık yapan Şükrü Saraçoğlu 'sivil bir paşa'dır. Tek parti döneminin başbakanıdır. Nazi hayranı bir Türkçüdür. 'Varlık Vergisi'nin mimarıdır. "Piyasamıza egemen olan yabancıları böylece ortadan kaldırarak, Türk piyasasını Türklerin eline vereceğiz," buyurmuştur. Ve, İstanbul'da gayrımüslümlere ait binlerce ev ve işyerini haczederek haraç mezat satmış; vergiyi ödeyemeyen 1229 gayrımüslümü Aşkale'deki 'çalışma kampına' göndermiştir. 12 Mart muhtırasının Hava Kuvvetleri Komutanı Muhsin Batur da 'organik Fenerbahçeli'dir!' Bir futbolcunun transferinin yetişmesi tehlikeye girince, eksik evrakların getirilmesi için özel jet kaldırmıştır.. Son operasyonda tutuklananan Cemil Turan'ı Galatasaray'dan kaçırıp Fenerbahçe'ye getiren ünlü kabadayı Sultan Demircan, para için Abant kampını basınca da Muhsin Paşa'nın imdada yetiştiği 'rivayet' edilir. Fenerbahçe'yi Demircan'ın elinden Batur'un gönderdiği iki cemse asker kurtarmıştır. Yaşar Büyükanıt kankalığı; Ali Şen'in ve Aziz Yıldırım'ın silah ticareti ise bu bu ilişkiler ağının kaymaklı ekmek kadayıfıdır!

***

Aziz Yıldırım gözaltında iken kimi Fenerbahçelilerin protesto gösterisi yaptığı caddenin adının Recep Peker olması ise 'Birinci Cumhuriyet ironisidir.' Recep Peker de, tek parti döneminin başbakanıdır. O da, Hitler hayranıdır. Nam-ı diğer 'Jandarma Recep'tir. Türkiye'de daha çok demokrasi olması tartışılırken söylediği "Zigana dağının üzerine portakal ağacı ekilmez," ve "Liberalizm vatan hainliğidir," sözleri tarihe altın harflerle yazılmıştır! Aziz Yıldırım da Fenerbahçe'nin jandarmasıdır. Peker'in 'tek ideoloji, tek parti' anlayışı gibi tüm 'ayrık otlarını' temizlemiştir: Selim Soydan, Şadan Kalkavan, Sadettin Saran ve diğerleri... "Solcuyum," diyen Kemalettin'i de sürgüne göndermiştir.
***

İsteyen, Susurluk sanıkları için "Türkiye sizinle gurur duyuyor," diye slogan atanlarla, şimdi emniyet önünde gazeteci dövenler; ya da muktedir generallerle, dokunulmaz Aziz Yıldırım'ın gözaltıları arasında da zihinsel sek sek oynayabilir. Recep Peker ile Sedat ve Olgun Peker'in soyad benzerliğini ise 'tarihin naniği' kabul edin!
***

Not: Fener'e bu kadar 'yüklenmemiz piramidin tepesinde olmasındandır. Yoksa, Aykut Kocaman'ın dediği gibi bataklığın tek takımı Fener değil. Hepsi çamurlu. Tüm krallar çıplak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA