Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Aşk gafil avlar!

"Aşk hayata benzer. Hayatın özüne en çok benzeyendir. Sevmeleri, yitirmeleri, inişleri ve çıkışlarıyla. Sanırım, aşkı da en çok hayata benzediği için seviyoruz"

Hayatın özü kaostur, karmaşadır.
Hayat çelişkidir.
Sevgidir-nefrettir; ölümdür-yaşamdır; duygudurakıldır....
Bu nedenle, hayat kolalı bir gömlek yakası değildir.
Biz onu ne kadar hizaya getirmeye çalışsak da.
Belki de, daha çok bu kaotik yanını severiz onun. Huzurun ve dinginliğin peşindeyken bile. Beklenmedik bir anda, beklenmedik denizlere yelken açma umudunu hep verdiği için. Hayatımızın sakin, steril sokaklarında dolaşırken haylaz bir sokak çocuğu gibi birden ortaya çıkıp, 'ceeee' diyebildiği için.
Ve hep tedirgin edicidir.
Kazanmak ve kaybetmek yan yana, iç içe gittiği için. Ölümle yaşam gibi. Bilirsiniz ki, güvenlik bariyerlerinizi yükseltseniz bile hayat sizi gafil avlayabilir.
Hiç beklemediğiniz bir anda. Tahkim etmeyi unuttuğunuz veya tahkim edemediğiniz küçücük bir boşluktan içeri sızar. İyi veya kötü sürprizleriyle. Ve insanın boşluğuna aldığı her darbe diğerlerinden fazla sarsar. İyi de olsa, kötü de olsa. Aşk da hayata benzer. Hayatın özüne en çok benzeyendir.
Sevmeleri, yitirmeleri, gerilimleri, inişleri ve çıkışlarıyla. Ve sanırım, aşkı da en çok hayata benzediği için seviyoruz. Aşk da hayat gibi gafil avlar.
Boş bulunduğunuz bir anda, arkanız dönükken ya da ortalık çok karanlıkken.
Her yerde. Hiç hazırlık yapmamışken, yakınınızdan yörenizden, bulduğu en ufak boşluktan içeri sızar.

İKİSİ DE HESAPTAN KİTAPTAN HAZZETMEZ
Üstelik siz tüm kapılarınızı kapatıp, steril hayatınızı en gelişmiş araçlarla tahkim ettiğinizi ve mutlu olduğunuzu düşündüğünüz anda bile bunu yapabilir. Siz fark etmeden, kısa sürede, usul usul tüm hücrelerinizi sarar. 'Haince, sinsice' sizi gafil avlar! Kanser gibi kontrolsüz büyür içinizde. Sonrasında kalbinizde değerli mücevher gibi saklayacağınız. Afşar Timuçin'in o güzel dizelerinin tam zamanıdır şimdi: "Aşk arandığı yerde yoktur/yaşandığı yerde vardır." Yani hayat da aşk da gafil avlar.
İnsanın trajedilerinden biri de burada yatıyor galiba. Bütüncül olmayan bir hayatta, bütüncül aşklar arıyoruz. Steril olmayan bir hayatta, steril aşklar... Hayatın fırtınalı, çelişkilerle dolu denizinde plan yaparak her şeyi kuşatacağımızı zannediyoruz.
Aşkın da, Platon gibi "sevilenle bütünleşme" olduğunu sanıyoruz.
Oysa hayatta da, aşkta da 'bütünlük' yoktur. Sonsuz güvenlik hiç yoktur. Bakmayın siz sigortacılara, hayatın da aşkın da sigortası çabuk atar..
İkisi de aslında steril olandan, hesaptan kitaptan pek hazzetmez.

HAFTANIN SORULARI
Türk halkının kafası, İngiliz filozof Johne Locke'un dediği gibi bir tür 'Tabula rasa' (boş bir levha) mı? Herkes ona 'yazmaya' ve toplum mühendisliğine soyunuyor.
Aşk yapılır mı, sevişilir mi?
Yaşamamışlığın naifliği mi, yaşamışlığın kırılmışlığı mı?

HAFTANIN DERSLERİ!
12 Eylül darbesinin bir numaralı ismi ve 12 Eylül davasının bir numaralı sanığı Kenan Evren'in avukatı, Anayasa Mahkemesi'ne, gerekirse AİHM'e başvuracaklarını açıklamış. Demek ki hukuk herkese lazım olabiliyor, darbecilere bile.
Haftanın eleştiri okları haklı olarak THY ile hosteslerin kıyafetlerini tasarlayan Dilek Hanif'e yöneldi. Demek ki, yöneticilerin Dilek Hanif gibi kraldan çok kralcılarla çalışırken bir kez daha düşünmesi gerekiyor. Messi ile çalışırsan gol atarsın, 'kraldan çok kralcıyla' çalışırsan eninde sonunda gol yersin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA