Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'nin Sarıgül açmazı

CHP'DE yaşanan onca değişime rağmen iç tartışma ve "lider" meselesi hiç bitmedi. Hâlâ partinin "sosyal demokrat" kimliğiyle liderlik meselesinde sıkıntılar var. Bu gerçeği son dönemde yapılan kamuoyu yoklamaları da açık açık ortaya koyuyor. Mevcut CHP yönetimi bu araştırmalardan bir sonuç çıkartıyor mu yoksa kızıyor mu bilemem. Ama şu bir gerçek ki, son bir aydır CHP kulislerinde bu anketler ve anketlerin işaret ettiği Mustafa Sarıgül konuşuluyor.
Çarpıcı rakamlar var...
12 Haziran seçim sonuçlarını başarılı bir biçimde tahmin eden Andy-Ar'ın 20 ilde yaptığı "Türkiye'de Sol Seçmen Üzerinde Sol Algısı" başlıklı anket sonuçlarına göre sol seçmenin yüzde 54.7'si Kılıçdaroğlu'nu başarılı bulmuyor.
Sol seçmene göre "liderlik" seçim kazanmada da önemli bir etken.
Peki, sol seçmeni heyecanlandıran bir siyasi aktör var mı?
CHP yönetimi inanmasa da gerçek şu: Sol seçmen "Türkiye'deki sosyal demokratları hangi lider bir çatı altında toplayabilir?" sorusuna yüzde 28.4'le Mustafa Sarıgül diyor. Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı ise 12.6... İlginç değil mi?
Şu soru da CHP'ye uyarı niteliğinde. Yeni bir sosyal demokrat partiye ihtiyaç var mı?
Yüzde 61.8 evet... Sol seçmenden kasıt CHP'ye oy verenlerse durum gerçekten vahim. Bu sonuç, kısa sürede olmasa bile ilk yerel seçimlerde tehlike çanları çalıyor demek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA