DTP: Olaylar bizi aşıyor sokakları kontrol edemeyiz

Sokakları savaş alanına çeviren çatışmalar, DTP'yi alarma geçirdi. DTP Merkez Yürütme Kurulu öncesi gün olağanüstü toplanarak, Abdullah Öcalan'ın tutukluluk koşulları ve yaşanan olayları değerlendirdi. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna bugün kameraların karşısına geçerek, "sağduyu" çağrısı yapacak. Türk, Hükümete de "Siz de Kürtlerin sesine kulak verin" mesajı verecek. DTP Grup Başkan vekili Demirtaş ise yaptığı açıklamada "Protestolar Öcalan'ın cezaevi koşullarına yöneliktir. İmralı koşullarını düzeltiyorum diyerek feci hale getirdiler. Ateşle oynanıyor" dedi. Demirtaş, CHP lideri Deniz Baykal'ın, "polis kutlamaları seyrediyor" sözlerini de "Baykal açıkça 'öldür' diyor" diyerek eleştirdi. Gösterilerin DTP'nin tepkisi olmadığını anlatan Demirtaş, şöyle konuştu: "DTP'yi aşıyor. Bu halk tepkisi. Kontrolden çıkabilir. Hükümet, çözüm bulmalı. Çözüm bulunmazsa sokakları kontrol edemeyiz." Kandil ve Mahmur'dan gelen 34 kişilik PKK'lı gruptan 10'u ise dün Hakkâri'de DTP'nin düzenlediği mitinge katıldı. Grup adına konşan Elif Uludağ, Abdullah Öcalan'a baskı yapıldığını ileri sürerek, "Kürt açılımına destek verdi diye 6 metre karelik bir oda verildi" dedi. Miting sonrasında bir grup gösterici barikatlar kurarak gösteri yaptı. Polis araçlarını da taşlayarak molotof kokteyli atan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Öte yandan Diyarbakır, Siirt, Mersin ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde çıkan olaylarda 7'si 15-17 arasında toplam 33 kişi gözaltına alındı. Göstericilere müdahale eden Mersin'de 2, Doğubayazıt'ta ise 3 polis hafif yaralandı. İzmir'de bir belediye otobüsü, taşlı saldırıya uğrarken, Cizre ve Beytüşşebap'ta da göstericiler polisle çatıştı.

kalan karakter 460

alpinnur alpinnur // İSTANBUL

6 m2 oda verilmiş daha ne olacaktı,bebek katiline süit oda versinler bari!Cezaevlerindeki diğer mahkumların odaları kaç m2 acaba!

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 02.12.2009 08:15

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Siyaset Haberleri
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol